KHK'lı savcıya bankadan ret!

OHAL döneminde Kanun Hükmünde Kararname ile görevden uzaklaştırılan eski savcı, bankadan işlem yapmak isterken "sakıncalı olduğunuz için eşiniz de sakıncalı listesinde yer alıyor" yanıtıyla karşı karşıya kaldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen eski savcı, özel okula giden çocuklarının taksit ödemelerini gerçekleştirmek için gittiği bankada kendisinin ‘sakıncalı’, kamuda çalışan eşinin ise kendisi yüzünden ‘sakıncalı’ olduğunu öğrendi.  HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu konuyu Meclis gündemine taşıyarak Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a, “Kimler yasaklı kişiler, bu yasaklı kişiler hangi yurttaşlık haklarından yararlanamamaktadır, yasaklı kişiyi belirleyen kurum hangisidir?” diye sordu.

 15 yıl boyunca savcılık görevinde bulunan KHK’li, özel bir okulda okuyan çocuklarının okul taksitlerini yatırmak için gittiği bankada yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Ben bankadan bu ana kadar hiç kredi çekmedim, borcum olmadı. Maalesef çocuklarımın gittiği özel okul Şanlıurfa’daki Vakıfbank’la anlaşmalı olduğu için buraya taksitleri yatırmak zorundaydım. KHK’li olduğum için personel, ‘Siz sakıncalı görünüyorsunuz, işlemi gerçekleştiremiyoruz. Eşiniz maaşlı çalışıyorsa kendisi gelsin. İşlemi böylece çözeriz’ dedi. Durumu kabul ettik. Banka personeli bu kez de hala kamuda çalışmasına rağmen eşime ‘Eşiniz sakıncalı listede olduğu için sizin adınıza da işlem gerçekleştiremiyoruz’ yanıtını verdi.”

Bankadan eli boş dönen eski savcı sözlerine şöyle devam etti: “Bu yaşadıklarımı İsviçre’de bulunan bir hakim arkadaşıma sordum. ‘Bizler oradan nasıl görünüyoruz’ dedim. O da bana, ‘Ne yazık ki bir deliler ülkesi gibi görünüyorsunuz’ dedi. Evet biz deliler ülkesi haline geldik. Bu yaşadıklarımızın hukukla, adaletle, demokrasiyle hiçbir alakası yok.”

Sonraki Haber