Messi'nin çocukluğu!

Barcelona'nın yıldız futbolcusu Lionel Messi'nin küçüklüğü...

Dünyanın en iyi futbolcusu olarak gösterilen ve 2009 yılında hem Barcelona hem de kişisel olarak tüm ödülleri kazanmayı başaran Lionel Messi’nin 7 yaşındaki hali, ilk kez Fanatik’te yayınlandı. Okuyucularımıza sorduğumuz ‘Bu çocuğu tanıdız mı?’ sorumuzun cevabı da, Arjantinli yıldız olacaktı. Şu an 22 yaşında olan Messi, France Football Dergisi’nden Altın Top, FİFA’dan da 2009’un En İyi Futbolcusu ödülüne layık görüldü.

Arjantinli yıldız, takımıyla ise İspanya Süper Kupası, İspanya Kral Kupası, İspanya Ligi, UEFA Süper Kupası, Şampiyonlar Ligi ve son olarak da FİFA Dünya Kulüpler Kupası’nı kazanmıştı.

Aparicio: Lakabı pireydi

Toplamda 8 ödülü bulunan Messi’yi 4 yaşındayken keşfeden antrenörü Ricardo Aparicio, takımın en ufak boylu futbolcusu olan yıldız oyuncunun aynı zamanda çok utangaç olduğunu söyledi. Aparicio, “Çelimsiz ama çok zeki bir oyuncuydu. Lakabı Pire’ydi. Boyu çok kısaydı” diye konuştu. Messi’nin Barça hikayesi ise 13 yaşında başladı. 1.40 cm boyundaki Messi’nin büyümesi için gerekli tedavi masrafları karşılanmayınca, Barcelona onu ailesi ile birlikte İspanya’ya getirmiş ve iyileşmesini sağlamıştı. Arjantinli şu an 1.69 cm boyunda.

Fanatik
Sonraki Haber