Meteoroloji'den çok sayıda ilimiz için yağmur ve kar uyarısı

Meteoroloji'den alınan son hava durumu tahminlerine göre Türkiye genelinde hakim olan soğuk hava dalgası bu hafta boyunca etkisini sürdürecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Türkiye genelinin parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri, yarın Marmara, Ege Doğu Akdeniz'in Toroslar mevkii ile Bolu, Eskişehir,Isparta ve Burdur çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. 

Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. 

ÇIĞ TEHLİKESİNE DİKKAT

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek yamaçlarında çığ tehlikesi riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalı.

TOZ TAŞINIMI UYARISI

Bu akşam ve gece saatlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı.

MARMARA BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu, yarın çok bulutlu ve zamanla bölge genelinin aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE BÖLGESİ

Parçalı ve az bulutlu, yarın yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren kıyı kesimleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ BÖLGESİ

Parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile yarın Isparta ve Burdur çevrelerinin aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

İÇ ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Sivas çevrelerinin, yarın öğle saatlerinden sonra Eskişehir çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KARADENİZ BÖLGESİ

Batı Karadeniz: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Sinop çevreleri ile yarın öğle saatlerinden sonra Bolu çevrelerinin yerel olmak üzere yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor, Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, gece saatlerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunmaktadır. Bu akşam ve gece saatlerinde bölge genelinde Toz Taşınımı beklenmektedir.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu akşam ve gece saatlerinde bölge genelinde Toz Taşınımı beklenmektedir.

Sonraki Haber