MSB'den Tuzla Piyade Okulu açıklaması

Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım'da yaşanan ve kavgaya karışan tüm teğmenlere ihraç kararı verilen olayla ilgili Milli Savunma Bakanlığı’ndan açıklama geldi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynaklarının aktardığına göre, Tuzla Piyade Okulu’nda yaşanan skandal olay hakkında, Tuzla Piyade Okulu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nun çalışmasını tamamladığı ve kararın bakanlık tarafından verileceği belirtildi.

Yapılan açıklama şu yönde: 

“Tuzla Piyade Okulu Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu çalışmasını yapmış ve kararını Bakanlığımıza göndermiştir. Bakanımızın onayını müteakip karar resmileşecek daha sonra kamuoyuyla paylaşılacaktır.”

NE OLMUŞTU?

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ihracı istenen teğmenlerin ihracı 18 Ocak’ta toplanan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu’nda görüşülmüştü.

Yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmene tepki gösteren dört teğmen savunma yaparken yakasına Atatürk fotoğrafı takmayan teğmen ve ona destek olan iki teğmen savunma yapmaya gitmemişti.

Disipline sevk edilen teğmenlerin yedisi de ihraç edildi. Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı Yüksek Disiplin Kurulu, Tuzla Piyade Piyade Okulu’nda yürüttüğü idari soruşturmayı genişletti. 

Sonraki Haber