ORDU'DAKİ TELEFERİK PROJESİ -ORGİAD BAŞKANI KAYMAZ: -TELEFERİKLE İLGİLİ TARTIŞMALARIN ARTIK SONUÇLANMALI -SÖZ KONUSU ORDU OLDUĞUNDA TÜM DETAYLAR BİR YERE KONULMALI VE SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ NOKTASINDA EL BİRLİĞİ

Ordu Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Kaymaz, Teleferik Projesi ile ilgili tartışmaların artık sonuçlanması gerektiğini bildirdi.

Ordu Genç İş Adamları Derneği Başkanı Ayhan Kaymaz, Teleferik Projesi ile ilgili tartışmaların artık sonuçlanması gerektiğini bildirdi.

Kaymaz, yaptığı yazılı açıklamada, "Teleferik devam etmeli mi etmemeli mi, izinler alındı mı alınmadı mı" gibi gereksiz tartışmaların bir kenara bırakılması gerektiğini belirtti. Söz konusu projenin kredisinin çekilerek inşasına başlanıldığını anımsatan Kaymaz, şunları kaydetti:

"Teleferikle ilgili tartışmaların artık sonuçlanmalı. Teleferik projesi hayata geçirildiğinde Ordu turizmine katkı sağlayacaktır. Ödeneğinin çıkarıldığı, inşaatına başlanıldığı bir durumda gereksiz tartışmalar yaparak zaman kaybetmeye gerek yoktur. Çekilen kredi sadece teleferiğin yapımında kullanılabilir, başka bir projeye aktarılamaz. Dolayısıyla Teleferik Projesi hukuksal sorunlar içinde değil, sorunların çözüldüğü bir şekilde ve hızla hayata geçirilmelidir. Hep birlikte Ordu'nun kalkınması ve yatırımlar alması için çalışıyoruz. Bugün Ordu'da yeni yapılan otel yatırımları, yapılması planlanan kayak merkezi ve diğer otel planları, Ordu-Giresun Havaalanı'nın hayata geçirilme aşamasına gelinmesi, inşaatı biten Ordu Kültür ve Sanat Merkezi gibi yatırımlarla Ordu'yu turizm alanında canlandırmaya çalışıyoruz. Teleferiğin de bitmesi, Ordu turizmine bir farklılık getirecektir."

Kaymaz, gelinen noktada Teleferik Projesinin artık tartışılmaması ve yapımına devam edilmesi için gereken tüm hukuksal sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini vurguladı. Ordu Belediyesi, Karayolları, Bayındırlık ve Anıtlar Yüksek Kurulu temsilcilerinin bir araya gelerek, ortak çözüm için karar almalarını isteyen Kaymaz, şöyle devam etti:

"Yerel basın aracılığıyla karşılıklı tartışmak yerine, aynı masaya oturarak, ortak çözüm kararı alıp, ortak basın toplantısı düzenleyerek Ordu halkına mesaj vermek daha doğru olacaktır. Teleferik Projesinin ihale sürecinden bugüne kadar geçen süre ile ilgili tüm detayları bir kenara koymamız gerekiyor. Gerekli izinler alınmamış ya da izin istendiğinde gerekli cevaplar verilmemiş olabilir. Hatalı olan tarafların kimler olduğunu ispatlama çalışmaları çok anlamsızdır. Bunları artık bir yere bırakmalıyız. Söz konusu Ordu olduğunda tüm detaylar bir yere konulmalı ve sorunların çözümü noktasında el birliğiyle çalışmamız gerekir. Yoksa bu tartışmalar Ordu için zaman kaybı ve kısır çekişmelerden öteye geçmeyecektir."

Kaymaz, ayrıca tüm anlaşmazlıkların ve hukuksal sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini, bunun da Ordu halkı ve Ordu'nun geleceği adına yapılması gerektiğini ifade etti.

Sonraki Haber