Ovacık Savcısının Şehit Edilmesi Davasında Tutuklu Son Sanık Da Tahliye Edildi

TUNCELİ'nin Ovacık İlçesi'nde 2 yıl önce lojman girişinde uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un cinayet sanığı olarak tutuklu olan son sanık Cihan Kekeş de bugün görülen duruşmada, tutuksuz...

TUNCELİ'nin Ovacık İlçesi'nde 2 yıl önce lojman girişinde uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun'un cinayet sanığı olarak tutuklu olan son sanık Cihan Kekeş de bugün görülen duruşmada, tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

Ovacık İlçesi'nde 2 yıl önce ilçe merkezindeki lojmanına giderken, PKK'lıların silahlı saldırısı sonucu şehit olan Ovacık Başsavcısı Murat Uzun davasına bugün Malatya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tek tutuklu sanık Cihan Kekeş ve sanık avukatları ile tutuksuz sanıklar katıldı. Yapılan duruşmada mahkeme savcısı, Cihan Kekeş'in tutukluluk halinin devamını talep ederken, mahkeme heyeti ise Kekeş'in tutuksuz yargılanmak üzere tahliyesine karar verdi.

Bir önceki duruşmada ise mahkeme savcısının verdiği mütalaada, davanın gizli tanıklarının ifadelerinin ciddi şüpheler taşıdığı ve gizli tanık uygulamasının sakıncalarına dikkat çekmesine rağmen, tutuklu 9 sanık tahliye edilmiş, sadece Cihan Kekeş tutuklu kalmıştı. Bugün yaşanan tahliye sonrası Başsavcı Murat Uzun davasında tutuklu sanık kalmadı.

Sonraki Haber