Peygamber Efendimiz İçin Hazırlanan Kimlik Kartı

Peygamberimizi Tanıtma ve Kültür Vakfı Üyesi Burhan Gültekin tarafından Hz. Muhammed'i tanıtım için hazırlanan nufus cüzdanını parayla sattıkları şeklindeki haberlere tepki gösteren Trabzon'un Of İlçe Müftüsü Mehmet Genç "Peygambere hizmet parayla olmaz"

Peygamberimizi Tanıtma ve Kültür Vakfı Üyesi Burhan Gültekin tarafından Hz. Muhammed'i tanıtım için hazırlanan nufus cüzdanını parayla sattıkları şeklindeki haberlere tepki gösteren Trabzon'un Of İlçe Müftüsü Mehmet Genç "Peygambere hizmet parayla olmaz" dedi.

Of Müftüsü Mehmet Genç, Hz. Muhammed için hazırlanan nüfus cüzdanını müslümanlara hizmet adına İstanbul'da yapıldığını kendisinin sadece hediye olarak vatandaşlara dağıttığını belirterek parayla satıldığı yönündeki haberlerin kendisini üzdüğünü belirtti.

Hazırlanan kartların Bakanlar Veysel Eroğlu ve Erdoğan Bayraktar'a geçtiğimiz hafta Of ziyaretlerinde hediye ettiğini belirten Genç, bu uygulamayı Hz. Muhammed'e ait bazı bilgilerin hatırda kalması için İstanbul'da yapıldığını belirterek "Bu kimlik kartı parayla satılmaz, bu bir Ramazan hediyesidir. Bunun bir sakıncası yoktur. Bu iş peygamberimizi tanıtım maksatlıdır. Çocuklarımız yavrularmız bunu cebinde taşısa ne zararı olur. Kimliği ben yapmadım kimliği İstanbul'da Burhan Gültekin isimli kardeşimiz

yaptı. Bana yolladı bende burada müslüman kardeşlerimize hediye ettim. Bu kimliği bizzat ben kendim Bakan Veysel Eroğlu'na, Bakan Erdoğan Bayraktar'a da elden hediye ettim. Kutlu doğum haftasında vatandaşa verdim. Para ile satılmasına kesinlikle karşıyız .Çünkü peygambere hizmet para ile olmaz. Bu işi izinsiz yaptığımız için galiba başımız ağıracak halbuki bu şahsi bir faaliyettir.Gönüllü bir faaliyet diye düşündük. Bu bizim yayınımız değil. Başımıza gelecek olan şeyde peygamber efendimiz yüzünden

gelecekse gelsin, buna gönlümüz açıktır. Peygamberi tanıtmaktan dolayı ceza alacaksak alalım. Peygamberimizi tanıtıcı maksadıyla yapılmıştır, başka amacı yok. Kimseye böyle bir şey satılmamıştır. Başkaları biz bunu temin eder satarız dediler ben onlara da karşı çıktım. Biz bunu para karşılığında satmıyoruz, bu şekilde teklif edenlere de karşıyız" diye konuştu.

Öte yandan, Trabzon İl Müftüsü Veysel Çakı ise Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'e ait aile bilgilerinin yer aldığı kimlik kartını şık bulmadığını ifade ederken, konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı'na bildirdiklerini belirtti. Müftü Çakı, "Yapılan hiç de şık değil. Müslümanlığa, peygamberimize hizmet böyle olmamalıydı. Hazırlanan bu kartın para ile satıldığı doğru ise o da çok yanlış bir uygulamadır. Biz bir soruşturma açmadık. Konuyu Diyanet İşleri yakınen takip edecektir" dedi.

Sonraki Haber