PKK'ya nefes aldırılmıyor ! Peş peşe operasyon

Mardin'de ve Irak'ın kuzeyinde terör örgütüne operasyon düzenlendi.

Mardin'de dün başlatılan operasyonda 6 terörist etkisiz hale getirildi. Mardin Valiliği, Kızıltepe İlçesi'nde PKK'lı 6 teröristin öldürüldüğü operasyonla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

"İlimiz Kızıltepe İlçesi Çimenli Kırsal Mahallesi'nde bulunan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek için 21.09.2017 Perşembe günü başlatılan operasyonda 6 bölücü terör örgütü mensubu ölü olarak, bunlarla birlikte, 1 adet M16 silah, 3 adet kalaşnikof silah, 2 adet tabanca, 1 adet termal, 1 adet araç telsizi ile çok sayıda mühimmat, kıyafetler ve örgütsel doküman ele geçirilmiştir. Operasyonlar devam etmekte olup vatandaşlarımızın, huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik olarak terörle mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlerin kararlılıkla devam edeceği kamuoyuna saygıyla duyurulur.

PKK KAMPLARI BOMBALANDI

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Metina ve Gara bölgelerinde bulunan PKK kamplarına hava harekatı düzenledi.

TSK'nın internet sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Irak kuzeyinde bulunan bölücü terör örgütüne ait hedeflerin etki altına alınmasına devam edilmektedir.

21 Eylül 2017 tarihinde Irak kuzeyindeki Kandil, Metina ve Gara bölgelerinde bulunan PKK kamplarına yönelik hava harekâtı icra edilmiş, bölgede saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü mensupları tarafından kullanılan; silah mevzii, barınak ve silah/mühimmat depoları imha edilmiştir.

Harekâta katılan uçaklar emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

Sonraki Haber