''Zerre kadar onur varsa onu da açıklayın''

Başbakan Erdoğan, Manisa'da halka seslendi.

Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Manisa'da halka seslendi...

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları...

-Mübarek Ramazan Bayramı'nı bu yıl çok hüzünlü geçirdik. Kardeşlerimizin maaruz kaldığı zulüm içimizi acıttı. Ülkemizde yaşanan kazalar bizi aynı şekilde acılara sevk etti. Soma'da hayatını kaybeden 301 işçi kardeşimizi bir kez rahmetle yad ediyorum. Onların eksikliği içnde buruk bir bayram yaşayan ailelerine sabır diliyorum. 13 Mayıs'ta meydana gelen elim kaza 81 vilayette büyük bir üzüntüyle karşılandı. Olayı haber alır almaz bütün imkanlarımızla hemen Soma'ya geldiler. Ertesi gün bizler de Soma'daydık. Tüm çabalarımzıa rağmen 301 kardeşimizi hakka uğurladık. Kazanın ardından sorumlularla ilgili adli ve idari soruşturmalarımızı başlattık. Hemen bir yasa çalışmasına başladık.

-Sosyal güvenlik kurumu borçları silinecek. Madencilerimizin her birinin bir yakınına kamuda istihdam hakkı getiriyoruz. Soma'yı yalnız bırakmayacağız. Biz özel kuruluş da 301 daire sözü verdi. 301 kardeşimize Rabbimden rahmet niyaz ediyorum.  

-CHP, MHP bunu da istismar ettiler. Şu bilinsin ki siyasette istismarın yeri yoktur.

-Manisa kurulduğu günden itibaren her zaman Ak Parti'nin bu davanın yanında oldu.

-30 Mart'ta Manisa büyükşehir belediye başkanımzı yetki vermedi. Keşke verseydi daha farklı olacaktı. Şimdi önümüzde başka seçim var. 10 Ağustos'ta millet başkanını seçecek. Bu seçimde CHP ve MHP bir araya geldiler. Pensilvanya ihanet şebekesini de yanlarına aldılar. Bir ortak aday çıkardılar. İrili ufaklı partiler de bu ekibe dahil dolu. MHP kimlerle bir araya geldi. Sosyalist İşçi Partisi'yle, Devrimci Halk Partisi'yle. MHP'yi dinleyen şantaj yapan Pensilvanya ile bir araya geldi. Kim bu Pensilvanya? Ülkesine ihanet eden bir şebeke. Ülkenin en mahrem bilgilerini elde eden bir şebeke. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden böyle bir şebekeyle hareket ediyorlar. Şimdi çıkmış Türkmenler üzerinden istismar yapmaya çalışıyorlar. Ey Bahçeli sen bu milleti enayi mi zaanediyorsun. Ya sen bu güne kadar Türkmenlere gram destek oldun. Pensilvanya'ya neden kapıkulu oluyorsunuz?

'Zerre kadar sizde onur varsa onu da açıklayın'

Ey Ekmel! Bu başbakan 12 yıldır Başbakanlık yapıyor. Senin hayatın sorumsuzluklarla geçti benim hayatım ise milletimle hizmetle geçti. Ben milletime hesap vere vere bu hallere geldim. Bunların inlerine gireceğiz demiştik. Bitmedi devam edeceğiz. Zerre kadar sizde onur varsa Başbakan'a kim bilgi vermiş onu da açıklayın. Pensilvanya size namuslu olmayı öğretmedi

Suudi kralı bana bunu görevden alın başkasını gönderin demişti. Dışişleri Bakanıma ve bana, beni savunmuyorsunuz diye yalvarmıştı.Bunların projesi daha baştan ölü doğmuştu.
Benim evimin önüne andımız okutacacak çocukları yollayacakmış. Sen o çocukları al da monşer adayın evinin önüne gönder İstiklal Marşı'nı okut o zaman belki öğrenir.

Bahçeli sabah, akşam hakaret üretirken biz iş ürettik. CHP'nin genel müdürü iftira üretirken biz eser ürettik.Biz, bugüne kadar neyin nerede yapılacağını iyi biliriz.Önce Kürecik'i kapatması lazım diyor. Ey Kılıçdaroğlu burası NATO'nun radar üssü. İsrail'le alakası yok. Sen hala çıraksın.

Merkez Bankası'nın kasasını boşalttılar. Ziraat Bankası'nında aynı şekilde... Ekonomik krizlerle milleti inim inim inlettiler. Milliyetçi olmak ülkeyi büyütmektir, yüceltmektir. Milliyetçi olmak 81 vilayete ulaşabilmektir. Milliyetçi olmak özür dileyen olmak değil özür dileten olmak demektir.

Afrika'da fakirler için su kuyuları açıyoruz. Filistin'de kardeşlerimiz için hastane inşa ediyoruz. Yunus Emre ile dünyaya Türkçe'yi öğretiyoruz. Tüm dünyaya şehitlikleri bulup onarıyoruz.Eğer Bahçeli ve Kılıçdaroğlu iftiralarına ara verirlerse bizim yaptıklarımızı görecekler ama durmadıkları için göremiyorlar.

Sonraki Haber