AK Partili aday isimden bomba itiraf !

AK Partili Yasin Aktay'dan olay olacak MİT TIR'ları itirafları..

Türkiye iki gündür AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Adayı Yasin Aktay’ın inanılmaz itirafını konuşuyor. Aktay, savcıların ve askerlerin bile tutuklandığı MİT TIR'larıyla ilgili şok bir itirafta bulundu. Aktay o tırların Suriye’de Esad rejimine karşı savaşan Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) silah taşıdığını itiraf etti. Erdoğan ve AKP hükümeti ise o tırlarda insani yardım olduğunu savunuyordu.

Odatv internet sitesinde yer alan görüntülü habere göre, Siirt’te seçim çalışmalarını sürdüren Aktay, esnaf ziyaretinde tepkiyle karşılaştı. Görüntülere göre Aktay, bu tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Kobani ile ilgili geçmişteki açıklamasına ilişkin şöyle diyor:

ÖSO’NUN DÜŞMANI IŞİD

“Kobani düştü düşecek derken Sayın Cumhurbaşkanımızın söylediği çok net bir şey vardı. Amerikalılara dedi ki, ‘Siz müdahale ediyorsunuz havadan yetmiyor, yetmiyor. Düştü düşecek Kobani’ diyor, bu manada söylüyor.”

Bunun ardından bir vatandaşın “Oraya giden TIR’lar nerede? O TIR’lardan ne çıktı? Silahlar. IŞİD’e giden silahlar” demesi üzerine ise Aktay’ın, “Özgür Suriye Ordusu’na gidiyordu. Özgür Suriye Ordusu’nun birinci düşmanı da IŞİD’di” dediği duyuluyor.

Aktay, 8 Ocak 2014 tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı açıklamalarda ise şu ifadeleri kullanmıştı:

“Birçok internet sitesinde, CNN’de 4 bir taraf programında TIR’ın içinde silah olduğunu itiraf ettiğim şeklinde haber geçilmiş, hayret! Hakkında hiç bir malumatım olmayan bir hususu nasıl itiraf etmiş olamam herhalde, bu bir. Programda öyle bir şey demiş değilim, dediğim açık, kendi ülkesinin istihbaratına karşı operasyon yapanlar ne kadar milli olabilir? Herkes, aranamamış TIR’ın içindekilerden emin konuşuyor. Nerden biliyorsunuz içinde ne olduğunu, aranmadı ki.”



YAKLAŞIK 70 BİN SİLAHLI ÖSO ÜYESİ VAR

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Suriye'den kaçan askerler tarafından Türkiye'de kuruldu. Esad rejimine karşı savaşmak için kurulan grubun liderleri eski bir hava kuvvetleri albayı olan Riyad el Esad. Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Halid Hoca, ÖSO'nun 70 bin üyesi olduğunu belirtiyor. Washington'ın IŞİD'le mücadelede desteklediği muhalif grupların başında gelen ÖSO, ABD'nin silahlı eğitim vermeyi planladığı gruplardan biri.

Sonraki Haber