''AK Parti'ye biz değil MHP kaybettirdi''

Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, TBMM'deki 23 Nisan resepsiyonunda yerel seçimlerle ilgili olarak "Biz kaybettirmedik. Hatta bazı yerlerde MHP, AK Parti’ye kaybettirmiş oldu" dedi.

Geçen yıl yapılan genel seçimlere AK Parti'nin listelerinden giren ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı destekleyen Yeniden Refah Partisi 31 Mart yerel seçimlerine tek başına girmişti.

Hatta CHP'nin Türkiye'nin birinci partisi olarak büyük bir zaferle çıktığı yerel seçimlerde AK Parti'nin en büyük oy kaybetme nedeni olarak da Yeniden Refah Partisi gösterilmişti.

YRP lideri Erbakan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM’de düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İktidarın suçlamasına “Biz kaybettirmedik” sözleriyle yanıt veren Erbakan, şunları dedi:

“Özellikle baktım. Aradaki puan farkı bizim oyumuzun çok daha üzerinde hatta bazı yerlerde MHP, AK Parti’ye kaybettirmiş oldu. Yozgat’ta, Adıyaman’da Kilis’te ama bizim hiçbir yerde öyle bir etkimiz olmadı.”

Erbakan “Şu an cumhur ittifakında mısınız?” sorusunu şöyle cevapladı:

“Değiliz herhalde, onlar öyle söylüyor. Biz hep milli görüş çizgisindeydik. Doğruya doğru yanlışa yanlış diyorduk. Aynısını yapmaya devam edeceğiz fakat o taraf biraz ‘Yanlışa da yanlış demeyin her şeye doğru’ deyin noktasında olunca anlaşamadık.”

Sonraki Haber