Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için sürpriz aday

Türkiye 2024 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimler için geri sayıma başlarken, AK Partili bir isimAnkara Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için adaylığını resmen açıkladı.

Ankara kulislerinde CHP'li Mansur Yavaş'ı İYİ Parti'nin de kendi adayı olarak göstermek istediği konuşulurken AK Parti ve MHP'nin Ankara hamlesi merakla bekleniyor.

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, HaberTürk'e yaptığı açıklamada Cumhur İttifakı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı işaret ederek 'hazırım' mesajı verdi.

Altınok, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı mısınız?" sorusuna yanıtında "Görev verilirse hazırız. Projelerimiz hazır. Ankara’yı biliyoruz. Ankaralılar bizi biliyor. Yavaş’tan sonra Ankara’ya ok gibi biri lazım" ifadelerini kullandı.

AK Parti’nin adayının Ankara’da her kesimden oy alabilecek biri olması gerektiğini savunan Altınok, "2019 yerel seçimlerinde Keçiören'de bizim her kesimden oy alabildiğimiz net bir şekilde görüldü. Ankara genelinde de ipi göğüsleyecek oyu alma potansiyelimiz fazlasıyla mevcuttur. Partimiz, ittifakımız ve Sayın Cumhurbaşkanımız takdir ederse biz Ankara Büyükşehir için hazırız" dedi.

Turgut Altınok'un kızı Ayça Altınok 19 Haziran 2018'de İYİ Parti'ye katılmış, rozetini takan Meral Akşener "Efsane belediye başkanının kızı" demişti. 2019 yerel seçimlerinde Turgut Altınok, Keçiören Belediye Başkanlığına aday gösterilince kızı İYİ Parti'den istifa etmişti.

Sonraki Haber