Ankara'da gece yarısı zirvesi

Cumhurbaşkan Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu, dün gece yarısı sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, dün gece yarısı sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. Bir süredir ikili olarak görüşemeyen Erdoğan ile Davutoğlu'nun gündeminde, TBMM'ye bugün sevkedilmesi beklenen Irak ve Suriye tezkereleri ile GenelkurmayBaşkanlığı'nın yine Irak ve Suriye konusunda Bakanlar Kurulu'na vereceği brifingin olduğu öğrenildi. Erdoğan ve Davutoğlu'nun, cumhurbaşkanının ABD ziyareti sonrasında gelinen nokta ve ABD başta olmak üzere IŞİD'e müdahale kararı alan koalisyon güçleri planlamalarının olduğu bildirildi.

Sürpriz zirve Davutoğlu'nun İstanbul'daki programlarının ardından geç saatlerde Ankara'ya dönmesinden sonra gerçekleşti.

Erdoğan ile Davutoğlu dün gece yarısı, cumhurbaşkanının kullandığı Dışişleri Konutu'nda bir araya geldi. Davutoğlu'nun İstanbul'daki Dünya Ekonomik Forumu'nda katıldığı programının ardından Ankara'ya gelmesiyle birlikte Erdoğan ile görüşmesi dikkati çekti. Görüşme yaklaşık 40 dakika sürdü.

ABD ziyaretinin ardından ilk görüşme Görüşmede, bugün TBMM'ye sevkedilecek Irak ve Suriye tezkerelerinin, IŞİD tehdidinin ve sınırda yaşanan gelişmelerin ele alındığı ifade edildi.

Erdoğan ve Davutoğlu, cumhurbaşkanının ABD'deki temaslarının ardından, yoğun programları gereği iki görüşme gerçekleştirememişti.

Öte yandan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan da görüşme öncesinde İstanbul'dan Ankara'ya gelen Başbakan Davutoğlu'nu Esenboğa Havalimanı'nda karşıladı.

Sonraki Haber