Avcılar’da sinekle mücadele aralıksız sürüyor

Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü sinekle mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına gece gündüz devam ediyor.

Sineklerin larva döneminde ilaçlama çalışmalarını başlatan Avcılar Belediyesi, üç adet araç üzeri ULV cihazı ile yürüttüğü sinekle mücadele çalışmalarında,  sağlık bakanlığınca etken madde ve ruhsatları onaylanmış halk sağlığı grubu ilaçlar kullanılıyor. Uygulanan ilaçlama şekli sineklere karşı daha etkili ancak halk sağlığını etkilemeyen ilaçların cihazların salımı yoluyla yapılıyor.

İlçenin on mahallesinde ilaçlama çalışmalarına devam eden ekipler, sokaklarda, park ve bahçelerde, çöp konteynerleri, dere yatakları, şehir mazgalları gibi yerlerde de rutin olarak çalışmalarını sürdürüyor. Avcılar halkının sivrisineksiz bir yaz geçirmesi için yoğun çalışmalarını sürdüren ekipler ayrıca araç üzeri ULV cihazı ile sinekle mücadele çalışmaları ilçenin her noktasında aralıksız devam ediyor. Vatandaşlar tarafından dilekçeyle gelen ilaçlama talepleri de ekipler tarafından değerlendiriliyor.

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli, “Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın sivrisinek sıkıntısı çekmemesi için larva döneminde başladığımız çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Yaz ayları boyunca sürecek olan çalışmalarımızla vatandaşlarımızın sineklerden ve sinek vasıtasıyla bulaşan hastalıklardan uzak rahat bir yaz geçirmelerini amaçlıyoruz” dedi.

Avcılar Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen sinekle mücadele programı kapsamında, Pazartesi günleri Cihangir, Gümüşpala ve Denizköşler Mahallesi, Salı günleri Merkez, M.Kemalpaşa, Üniversite ve Ambarlı Mahalleleri, Çarşamba günleri Firüzköy, Gümüşpala ve Tahtakale Mahalleri, Perşembe günleri Denizköşler, Gümüşpala ve Tahtakale mahalleleri, Cuma günleri Ambarlı ve Yeşilkent mahalleleri, Cumartesi günleri Cihangir, Tahtakale ve Firüzköy mahallerinde çalışmalar sürdürülüyor.

Sonraki Haber