Bahçeli hakkında ilginç iddia: ''Erdoğan'a HDP için garanti verdi''

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, MHP lideri Bahçeli'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Anayasa bu şekilde gündeme gelmeyecek ben de HDP ile yapılacak temaslara çok eleştiri getirmeyeceğim" diye söz verdiğini iddia etti.

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, Halk TV'de Sansürsüz programında AKP-MHP'nin Anayasa referandumu nedenliyle ayrılığa düştüğünü iddia etti. 

Çömez, MHP lideri Bahçeli'nin Anayasa konusunun sadece başörtüsü nedeniyle gündeme gelmesini istediğini ifade ederek "'Anayasa bu şekilde gündeme gelmeyecek ben de HDP ile yapılacak temaslara çok eleştiri getirmeyeceğim" dediğini aktardı. 

Ne olmuştu ?

Hatırlanacağı gibi AK Parti'den bir heyet Kasım ayı başında HDP'yi ziyaret etmiş ve bu ziyaretin yeni anayasa çalışmaları için olduğu açıklanmıştı.

Konuyla ilgili olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'de 8 Kasım'da partisinin Meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada AK Parti heyetinin HDP'yi ziyaret etmesinin ''doğal ve doğru bir adım'' olduğunu belirterek ''Bizim gözümüzde HDP neyse CHP de odur ve aynısıdır. Kiminle görüşüldüğüne değil, çözümün nasıl olacağına bakıyoruz'' demişti.

Sonraki Haber