Bahçeli'ye Tunceli'de protesto şoku !

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Tunceli ziyaretinde olaylar çıktı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Tunceli'ye gitti, Valiliğe yürümek isteyenlere polisten gazlı müdahale geldi. Şehirde yükselen gerilimin ardından esnaf ve cemevi ziyaretleri iptal edildi.

Hazırlanan programa göre Tunceli Valiliği'ni ziyaret eden Bahçeli, cemevi ve esnaf ziyaretleri yapacaktı ancak bu ziyaretler iptal edildi.

Binlerce polis kentte kritik noktalara konuşlandırılırken, kentteki Atatürk Mahallesi'nde olaylar çıktı.
Protestocular ile MHP'lilerin karşılıklı sloganları sonrası polis protestoculara müdahale etmeye başladı. Protestocular valilik binasına yürümek istiyor. Bu arada polisin AKP binasını koruma altına aldığı görüldü. Polis göstericileri dağıtmak için biber gazı kullandı



Bahçeli'nin ziyaretini protesto eden gruplara polis zaman zaman müdahale edildi.Ayrıcı çevre illerden çok sayıda polisin getirildi. Ziyarete tepki gösteren vatandaşlar şehir merkezinde toplandı.


SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI 

Bu arada Bahçeli'nin ziyareti nedeniyle kentte sıkı güvenlik önlemleri alındığı gözlendi. Yaklaşık 10 ilden takviye polis ve TOMA araçları istendiği, Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'nda izinlerin kaldırıldığı bilgisine ulaşıldı. Kentte alınan önlemlerle ilgili bilgi almak isteyen basın mensupları, dün gün boyu Tunceli Valisi Osman Kaymak ve Emniyet Müdürü Fahrettin Şen'e ulaşamadı. Sürekli Ankara ile temasta oldukları bilgisi edinilen Vali Kaymak ve Emniyet Müdürü Şen'le görüşmek isteyen basın mensuplarına görevliler sürekli 'toplantıda' yanıtını verdi.

Sonraki Haber