Başbakan Yıldırım'dan AYM açıklaması

AYM'nin gazeteciler Şahin Alpay ve Mehmet Altan hakkındaki tahliye kararını değerlendiren Başbakan Yıldırım, ''Dosyanın içeriğini Anayasa Mahkemesi bilmiyor'' dedi.

Başbakan Yıldırım cuma namazı çıkışında açıklamalarda bulundu. Başbakan Anayasa Mahkemesi'nin Alpay ve Altan hakkındaki kararıyla ilgili olarak, şöyle konuştu:

AYM’ye bireysel başvuru hakkını bizim hükümetlerimiz getirdi. Dolayısıyla hukuk alanında hak arama konusunda en büyük reformlarımızdan birisi. Hukuk yolları tükenmiş hak kaybına uğramış olanların müracaatları burada değerlendirilmektedir.

Mutlaka alınan kararlar bir kesimi mutlu eder, bir kesimi mutsuz eder. Bu gayet doğal bir şey. Yargılamada da mahkum olan var, beraat olan var ancak her karar üzerinden mahkemelerimizi alıp hırpalamak, onları keselemek, itibarını azaltmak doğru bir şey değildir. Türkiye'de hak arama yolları açıktır.

AYM’nin kararını beğeniriz beğenmeyiz. Bunun incelenmesi değerlendirmesi ayrı bir şeydir. Ancak takdir edersiniz ki ilk derece mahkemesi dosyaya hakimdir. Dosyanın içeriğini biz de AYM de bilmiyor. Doğru kararı verecek olan birinci derece mahkemedir.

AYM’nin gerekçeli kararının beklenmesi istenmiştir. Gerekçeli karar da yayınlanmış. Görülen bir şey var. Burada verilen kararın iddianame sürecine kadar olan işlemlerle ilgilidir.

 
İddianame ve sonrasındaki durumlarda mahkemenin yargılama hakkı saklıdır.

Bizim idare olarak beklentimiz FETÖ ile mücadelenin zaafa uğramasına sebep olacak veya böyle anlaşılacak kararları almamalarıdır. Alınan karalar bir kesimi mutlu eder bir kesimi mutsuz eder. Her kararın üzerinde mahkemeleri hırpalamak doğru bir şey değildir. 

"AMBLEMLERLE İTTİFAKA SICAK BAKIYORUZ"

MHP ile ittifaka yönelik bir soruya yanıt veren Yıldırım, "Bir partinin listesinden değil amblem ve tüzel kişiliklerini muhafaza ile seçime birlikte gitmelerine yönelik düzenlemeye sıcak bakıyoruz" dedi.

"MUHALEFET GİZLİ SAKLI İTTİFAK YAPMAYA KALKMASIN"

"Muhalefet gizli saklı ittifak yapmayan kalkmasın" diyen Yıldırım, "İttifak aleni, açık bir şekilde yapılır" değerlendirmesini yaptı.

Yıldırım, İdlib'de saldırıların artmasının orada yeni bir göç hareketine, yeni mağduriyetlerin oluşmasına sebep olacağını ifade etti.

ABD'nin Türkiye'ye yönelik seyahat uyarısına ilişkin soruyu yanıtlayan Yıldırım, "Hem haksızlıktır, hem de ABD-Türkiye ilişkilerine olumlu katkısı olmaz. Ankara ne kadar güvenliyse, Washington o kadar değerli. Küresel teröre karşı daha fazla dayanışma gerekiyor" dedi. 

Hükümetten AYM'nin kararına çok sert tepki

AYM'nin Twitter hesabından dikkat çeken paylaşım

AYM kararının ardından Şahin ve Altan hakkında flaş gelişme

Sonraki Haber