Davutoğlu: Çark ettiler !

Başbakan Davutoğlu, şehit yakınları istihdam kurasına katıldı.

Başbakan Davutoğlu, şehit yakınlarının istihdamına ilişkin kura çekiminde açıklamalarda bulundu.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları;

Şehitlerimiz gazilerimiz ve onların yakınları için ne yapılsa azdır. Bizim yaptıklarımız sizin fedakarlıklarınızın karşılığında bir hiç hükmündedir. Şehitlerimize layık olmak bizim de en asli görevimizdir. Sizin hayır duanızı aomaktan başka bir ödül de bizim için en büyük ödüldür. Şer odakları teröre her tevessül ettiklerinde hak ettikleri cevabı aldılar bundan sonra da alacaklar. Terör konusunda perde arkasındakiler perde önündeki piyonşardan çok daha tehlikeli. Terör örgütü adına meşru siyaset sahnesinde rol almaya çalışanlar var. Bunlar da hak ettikleri cevabı kısa zamanda alacaklar. Biz dokunulmazlıların kaldırılması teklifini sunduğumuz anda çark ettiler. Terör örgütünün mazbatalı temsilcileri hemen çark etti.

TERÖRÜN KARŞISINDA VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLACAĞIZ
23 Temmuz'da bütün güvenlik güçlerimzie verdiğimiz talimat bugün de geçerlidir. Şuana kadar onarca şehit cenazesine katıldık. Tek bir şehit yakınımız dahi yakınlarının şehadetini incitecek bir açıklamada bulunmadı. 23 Temmuz'da verdiğimiz talimatın gereği olarak bu ülkede son terörist de temizleninceye kadar kararlılıkla devam edecek. Şehitlerimizin temiz kanları üzernde yürüyen bu kararlı mücadele mutlaka ülkemizi terör illetinden kurtacak. Türkiye'de güvenlik güçlerimiz Türkiye'nin hizmetindedir. Terörist ile vatandaşı her zaman birbirinden ayıracağız terörün karşısında vatandaşımızın yanında olacağız.

HER ZAMAN ÇOK DEĞERLİ OLDUNUZ
Şehit ve gazilerimiz ile bize emanetleri olan sizler her zaman bizim için çok değerli oldunuz. 14 yıldır iş başındayız bu süre zarfında hükümetlerimizin birnci önceliği sizlere sahip çıkmak oldu. Devletin himaysinden öncelikle sizin emin olmanız bizim için çok önemli. Şehit yakınlarına tanınan istihdam hakkını birden ikiye çıkarttık. Anne baba çin 45 yaş sonrasına da hak sağladık. Köy korucularına da bakım desteği getirdik.

SİZİN HİKAYENİZ BU ÜLKENİN YENİDEN DOĞUŞ HİKAYESİ
Uğrunda şehit verdi,ğiniz uğruna gazi olduğunuz bu devlet sizin devletinizdir. Onlar bize bu güzel vatanı emanet etti bunun kıymeti ölçülemez aynı şekilde sizler de onalrın bir emanetisiniz. Hiçbir şehit yakınımızı mağdur, muhtaç bırakmayacağız. Sadece iki yılda 14 binden fazla şehit ve gazi yakınlarımızın atamasını yaptık. Devlet insan için refah için huzur için vardır. İnşallah işleriniz sizleri bekliyor. Bu vesile ile ataması yapılan bütün vatandaşlarımıza işlerinde başarıar diliyorum. Sizin hikayeniz bu milletin yeniden varoluş hikayesi. Sizin evlatlarınız hepimizin öz evlatları. Onlar Türk Kürt demeden bu ülkeye ait bütün vatandaşlarımjızın iffetini koruma için şehit gazi oldular. 
 

Sonraki Haber