Davutoğlu kadın adaylara seslendi

Başbakan Davutoğlu, partisinin kadın adaylarına konuştu.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

- Kadınlarımız haklarını kolay almadılar ve tek başına mücadele ettiler çoğu zaman. Şöyle bir kanat yanlış bizim geleneğimizde kadın daha edilgen bir durumda olmalıdır anlayışı geleneğimizle uyuşmaz. Gerçek mucize kadındır. Bir doğum sancısında yaşanan olgunluk mahfiyet herhalde hiç bir erkeğin elde edemeyeceği bir şeydir. Başka bir insanın varoluşuna katkıda bulunmak kadınlara siyasette de farklı bir bakış kazandırır. Erkek kadın mücadelesine her zaman karşı çıkmışımdır. Güzel şeyleri söylemek de iyidir. Erkekler bir şeye yoğunlaştıkları zaman onu yaparlar hanımlar aynı anda üç beş işi düşünebilecek güce sahiptirler. Anne olmak, milletvekili olmak, avukat olmak bu üçü bir arada olur mu olur birbirine karşıt değerlendirmemek gerek.

- Siyasette kalıcı olacağınızı düşünmeye başladığınızda doğal hayatınızdan kopmaya başlarsınız. Üç dönem kuralı ile gösterilmek istenen şudur bir süre doğal hayatınızı görün dönecekseniz sonra tekrar gelin siyaset bir meslek değil bir misyondur. Burada erkek kadın genç yaşlı farkı da yoktur burada dava insanı vardır. Hayatınızın doğal akışını değiştirmeyecek şekilde siyasete katkınızı sürdürün. Dolayısı ile siyasetin sizlerin katkısı bir nezaket ve ahlak alanı olduğunu göstermek için kadınlara ihtiyaç var.

- Yeni Türkiye Sözleşmesi'nde en önemli vurgu insan onurudur. İnsan onurunun olduğu yerde her şey ayakta durur insan onuruna saygı göstermeyen herkese karşı çıkacağız. AK Parti kadrolarının her biri insan onurunu her şeyin üstünde tuttular. Birkaç hususa dikkatinizi çekmek istiyorum. 99 adayımız var. Burada kadın adaylarımızın seçilecek yerde inşallah hepiniz seçilerek meclise geleceksiniz. Meclis'teki çalışmalar itibari ile biz sizleri sadece kadın olduğunuz için değil özne olduğunuz için seçtik.

Sonraki Haber