DEM'den Kobani cezaları için Adana, Diyarbakır ve İstanbul’da ''toplanma'' çağrısı

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, Kobani Davasında mahkemenin verdiği kararlarla ilgili düzenlediği basın toplantısında üç kentte buluşma çağrısı yaptı.

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin genel merkezinde Kobani Davası’nda verilen kararlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ayşegül Doğan, kararların açıklanmasının ardından parti MYK’sının olağanüstü toplandığını ve toplantının geç saatlere kadar devam ettiğini söyledi.

Kobani Davasının iktidar tarafından araçsallaştırıldığını kaydeden Doğan, bu dava için “kumpas, intikam, rövanş davası” tanımlarının dahi yetersiz olduğunu ifade etti.

Karıncayı dahi incitmeyecek siyasetçilerin bu 400 yol ceza aldığını belirten Doğan, “Yumuşamanın emareleri buysa normalleşmeyi hiç düşünemiyoruz. Nasıl bir yumuşamadan, nasıl bir normalleşmeden bahsediyoruz?” dedi. Doğan, DEM Parti için verilen kararlarını hukuken hiçbir karşılığı olmadığını ifade etti.

HDP’li siyasetçilerin 6-8 Ekim’deki protestolara katılan insanların hayatlarını kaybetmesinden, mala zarar vermekten ve diğer pek çok suçtan beraat ettiği i belirten Doğan, “Hukuku hiçe sayan mahkemeler dahi bu bağlantıyı kuramıyor. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan, mitinglerde meydanlarda bu siyasetçilerle ilgili, partimizle ilgili böyle bir algı yaratmaya çalıştı. Bir güç tahkimi için yıllarca bu propagandayı yaydı. Devletin bütün imkanları bir siyasi parti lehine kullanıldı” dedi. Doğan, öldürülen insanların pek çoğunun HDP’li olduğunu, Mecliste araştırma komisyonu kurulması talebinin reddedildiğini de sözlerine ekledi.

İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan’ın kararlar açıklanmaya başladığı an sosyal medyada paylaşım yaparak “Adalet yerini buldu” demesini de eleştiren Doğan, “Kobani Davası hakikaten bir kumpasmış. Ama yalnızca Kürt siyasetçilere ve DEM Parti’ye değil bizatihi Türkiye’ye kurulmuş bir kumpasmış” diye konuştu.

Doğan, MYK’da alınan bazı kararlarında açıkladı. İnfazlarını doldurmuş olmalarına rağmen tahliye edilmeyen herkesin cezaevlerinden çıkarılması gerektiğini belirten Doğan, “Aksi takdirde normalleşmeden, yumuşamadan bahsetmek mümkün olmaz” dedi.

Doğan yarın “Herkes için demokrasi herkes için özgürlük” sloganıyla Adana, Diyarbakır ve İstanbul’da bir araya geleceklerini söyledi. Doğan, bu buluşmalara tüm duyarlı kamuoyunu davet etti.

Kobani Davası kararlarının DEM Parti için yeni bir mücadele kavşağı olduğunu ifade eden Doğan, herkesi bu kavşakta buluşmaya çağırdı.

'MÜMKÜN OLSA İDAM CEZASI VERİLECEKTİ DEMEK Kİ'

Doğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Mümkün olsa demek ki idam cezası verilecekti siyasetçilere; sadece düşüncelerini açıkladıkları için.”

Sonraki Haber