Dengir Mir Mehmet Fırat: ''Yargılanacaksınız''

Eski AKP'li yeni HDP'li Dengir Fırat’tan AKP ve Erdoğan’a IŞİD uyarısı: ‘Desteklemeyin yoksa yargılanacaksınız!’

HDP Mersin Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat, Ankara’nın, YPG’ye karşı IŞİD’i desteklemesi durumunda uluslararası arenada büyük sorunlarla karşılaşacağını ve yargılanabileceğini söyledi.

Türkiye, Tel Abyad’ın Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) kontrolüne geçmesinde hoşnut değil. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, durumu “Türkiye için bir tehdit” olarak değerlendirmişti.

Rûdaw’a konuşan Fırat, YPG’ye karşı IŞİD’i desteklemesi halinde, Ankara’nın uluslararası arenada büyük sorunlarla karşılaşacağı uyarısında bulundu.

Fırat, Erdoğan’ının tehdit açıklamasına karşılık da, “Türkiye’de 20 milyon Kürt yaşıyor. Suriye’de ise çok cüzi bir sayıda Kürt bulunuyor. O zaman kendi vatandaşlarını da tehdit olarak görüyordur” dedi.

Dengir Mir Mehmet Fırat, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada önemli bir noktayı vurgulamak gerekiyor. Eğer IŞİD’i tehdit olarak görmüyorsa, dost olarak görüyordur. Ortaya çıkan MİT TIR’larınında nereye gittiğinin de cevabı verilmiş oldu. Kanımca Türkiye, IŞİD’i bir dost olarak görüyor. Bu konu AKP ya da Ankara’yı bağlıyor.”

IŞİD’e karşı savaşta, başta ABD olmak üzere bütün dünyanın gerek Güney Kürdistan’da, gerekse Batı Kürdistan’da Kürtler’i desteklediğini belirten Fırat, “Herkes çok iyi biliyor, IŞİD’i durduran tek güç Kürtler’dir. Bu nedenle dünyada takdir edilen bir halktır” diye konuştu.

HDP milletvekili, “IŞİD’e destek verenlerin bu durumda daha çok düşünmeleri gerekiyor. Çünkü uluslarlararası mahkemelerde yargılanmaları sözkonusu olacaktır” ifadelerini kullandı.

Sonraki Haber