Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbullulara Metro ve Metrobüs müjdesi

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü'ne metro getireceğini belirterek metrobüsle ilgili bir sürprizinin olduğunu, İstanbulluları yeni bir kavramla tanıştıracağını söyledi.

CHP tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı'na aday gösterilen Ekrem İmamoğlu projelerini anlattı.

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'a konuşan Ekrem İmamoğlu, metrobüsle ilgili sürpriz bir açıklamasının olacağını kaydetti. "Başka bir kavramı İstanbullularla buluşturacağım. Bu arada aktarmalarla ilgili sorunlar geliyor bana" ifadesini kullanan İmamoğlu, "Aktarma farklarıyla problem yaşayan çok sayıda İstanbullu var. Bunu ele alacağım. Bu rehabilite edilemez mi?" dedi. 

"SEÇİM BİTTİĞİ GÜN CHP ROZETİNİ ÇIKARACAĞIM"

"Kalbim inanın bu kent için çok hızlı atıyor ve Türkiye'nin yeni nesil bir enerjiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Yeni nesil bir anlayışa muhtaç olduğunu biliyorum. Kibirden arınmış, insanlara ulaşabilen, insanlara erişebilen bir anlayış her ne olursa olsun mutabakat arayan, ortak akıl, ortak masa…" diyen İmamoğlu, özellikle bir açıklamasıyla dikkat çekti:

"Bakın partili partisiz seçim bittiği gün İstanbul'u biz yönetiyoruz diye bilmeli. Bu çok değerli bir kavram. Demokrasinin varoluş kavramıdır yani demokrasi seçenlerin yönetme hakkı olduğu bir sistemdir ama seçmeyenlerin de var olduğu, korunduğu bir sistemdir."

İmamoğlu'nun bu açıklamasının ardından kendisine "Yani eğer kazanırsanız seçimin bittiği gün CHP rozetinizi çıkarmaktan mı bahsediyorsunuz?" sorusunu yönelten Boğazlıyan'a şu yanıtı verdi:

"Gayet tabi. Ben her yerde söylüyorum bunu ülkenin en büyük düşmanı partizanlıktır ve şu an müthiş bir kutuplaşma süreci yaşanıyor. Bizim dilimiz bunu yok edecek. İddialı bir şey söylüyorum; sadece seçenlerin yönettiği bir İstanbul değil oy vermeyenlerin de yönettiği bir İstanbul olacak."

Sonraki Haber