Erdoğan ''Gazi'' mi olacak ?

TBMM Dilekçe Komisyonuna Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Gazi" unvanı verilmesi için dilekçeler geldiği ortaya çıktı.

‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır' diyerek Sakarya Meydan Savaşı'nı kazanan Cumhuriyet'in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e, 19 Eylül 1921'de TBMM tarafından ‘Gazi' unvanı verilmişti. 96 yıl sonra ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da ‘Gazi' unvanı verilmesi gündemde.

"ERDOĞAN DA GAZİ OLSUN"

TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanı, AK Parti İstanbul Milletvekili Belma Satır, ‘'Darbe girişiminde verdiği kahramanca mücadele dikkate alınarak Cumhurbaşkanımıza gazilik unvanı verilmesini isteyen dilekçeler aldık. Talebin takipçisi olacağız'' dedi.

Satır'ın açıkladığı dilekçe Denizli'de yaşayan Fikret Sırlı'ya ait. Komisyon ise bu konunun yasa değişikliği gerektiğini vurguladı.

CHP'Lİ ÇIRAY: ECEVİT BİLE TALEP ETMEDİ

Dilekçe Komisyonu üyesi CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise “TBMM'de sadece Atatürk'e oy birliğiyle gazi unvanı verildi. Kıbrıs'ta toprak kazandığımız Barış Harekatı'ndan dolayı merhum Bülent Ecevit bile böyle bir şey talep etmedi” diye konuştu.

"MARMARİS "GAZİ" OLMALI"

AK Partili Belma Satır, TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu üyeleri ile Muğla'nın Marmaris ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ayrılmasının ardından saldırı düzenlenen otelde incelemelerde bulunmuş ve burada da Marmaris'e "Gazi" unvanı verilmesini önermişti.

TBMM FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu sözcücü AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, Marmaris'in de tarihte ve darbe girişimi gecesinde çok önemli bir yeri bulunduğuna işaret ederek, Marmaris'e de "Gazi" unvanının verilebileceğini, Muğla milletvekilleri tarafından Meclise teklif getirilmesi halinde kendisinin de bununla ilgili kanun teklifine imza atabileceğini söylemişti.

"Buradan sağ çıkmasaydı..."
 
Satır, Cumhurbaşkanı'nın sadece Türkiye Cumhuriyeti'nin değil değil ümmetin gözünü diktiği bir lider olduğunu belirterek, "Dolayısıyla o gece Cumhurbaşkanımız buradan sağ çıkmasaydı faturası çok ağır olacaktı. Hem Türkiye'ye hem dünyaya. Bu nedenle Marmaris, tarihimizde 15 Temmuz için de çok önemli. Biz komisyon olarak bunun arkasında dururuz." dedi.

Sonraki Haber