Erdoğan: 17 Aralık'ı hiç ihmal etmedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya-İstanbul yüksek hızlı tren hattının açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Konya-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattının açılış töreninde konuştu. Erdoğan, "Geçen yıl 17 Aralık’ta yine Konya’daydım. Bugüne kadar hiçbir 17 Aralık’ı ihmal etmedim" dedi.

İstanbul-Konya Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katılımıyla açıldı. Tören Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşması ile açıldı.

İşte Davutoğlu'nun konuşmadan satır başları...
Türkiye son dönemde özellikle demiryollarında büyük bir atılım yaptı. 2002'den buraya demir yolları ile ile bütün illerimiz birbirine bağlandı.Bu hat Tarihimizden istikbalimize uzanan yolun başlangıcıdır. Ankara-İstanbul ve diğer hatlarda yolcularımıza en iyi imkanları sağlayacağız.Bu yönde özellikle kendi hızlı trenimizi üretme konusundaki Cumhurbaşkanımızın başlattığı bütün hamleleri devam ettireceğiz. Konyalılara Cumhurbaşkanımızın bir hediyesi olacağını söylüyorum. Bütün ülkemize hayırlı olsun diyorum.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: 17 ARALIK'I HİÇ İHMAL ETMEDİM

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum.Konya İstanbul trenlerinin hem Konya hem de İstanbul'a hayırlı olmasını Allah'tan niyaz ediyorum. 

PAKİSTAN'A BAŞSAĞLIĞI

Dün Paşaver'deki bir saldırı sonucunda 140 kardeşimizin katledildiği olayı büyük bir teessürle öğrendik. Oradaki kardeşlerimizi aradık. Milletimizin üzüntüsünü ilettik.Pakistan ile kardeşliğimiz sarsılmadan devam edecek. Bu alçakca saldırı umuyorum ki bölgedeki tüm ülkerin terörün karanlık yüzünü göremelerine sebep olur. Pakistan'a bir kez daha başsağlığı diliyorum. Yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum.

KONYA'YA TEŞEKKÜR

Konya'ya bir teşekkürüm var. 9 Ağustos'ta muhteşem bir buluşma gerçekleştirdik. O mitingin benim için manası çok önemli.Konya'daki o muhteşem miting şahsımın Başbakan olarak yaptığım son mitingti. Bir nevi burada vedamızı yaptık. Burada bir dönemin kapanışını ve bir döneminin başlangıcını yaptık. 10 Ağustos'ta Konya kendinden bekleneni yaptı. Konya milli iradeye sahip çıktı. 10 Ağustos'ta Konya yüzde 75 oy oranı ile en büyük desteği veren iller arasında yer aldı. 30 büyükşehirimiz arasında Konya birinci sırada. Ahde vefanız için her birinize tek tek teşekkür ediyorum. Rabbim bundan sonra da bizi birbirimize mahçup etmesin.

BAŞBAKAN'A ÖVGÜ

Merhum Erbakan hocamızın ardından Konya bir başbakan daha çıkarmış oldu. Hamdolsun sayın Başbakanımız çok büyük bir azimle milletin emanetini hakkıyla taşıyor. Kendisine bir kez de burada Konya'da başarılar diliyorum. Konya'nın duaları ile her zaman Başbakanımızın bizim arkamızda olacağına gönülden inanıyorum. rabbim muhabbetimizi daimi etsin inşallah.Bugün Hz. Mevlanın 741. yıl döneminde farklı bir kutlama yapacağız.Kadim kent Konya'yı Osmanlı'nın kadim kendi İstanbul'a bağlayıp iki başkenti birbirine bağlıyoruz. 

KONYA İSTANBUL ARASI 4 SAAT 15 DAKİKA

Bugün bir başka adım atıyoruz. Artık bu güzel halkaya Konya ile İstanbul'u ekliyoruz. Hasret bugün vuslata dönüşüyor. Bugünden itibaren Konya ile İstanbul arası 4 saat 15 dakika, kısa bir süre sonra inşallah rabia olacak, rabia. 2009'dan bugüne büyün YHT hatlarımızda 18 milyon yolcu taşındı . Sadece Ankara - Konya hattını 5.5 milyon vatandaşımız kullandı. Durmak yok yola devam. 

"SSK MÜDÜRLERİNİN OLDUĞU ZAMANLAR.."

Bu ülke yakın zamanda çok ağır sorunlar yaşadı.Çok sayıda can verdik. Eğitimde, sağlıkta modern haklardan mahrum bırakıldık. O SSK'nın malum genel müdürlerinin  olduğu zamanları düşünüyorum. Adalette aynı şekilde, emniyette aynı şekilde başka ülkeleri maalesef hayranlıkla izlemek zorunda bırakıldık.Uçakları sadece gökyüzünde izliyorduk. İnsanın insan gibi yaşadığını uzaktan izliyorduk. Taleplerimizi kimse duymuyordu.Biz umudumuzu yitirmedik. Sevdamızı daima diri tuttuk. Onların  bir hesabı varsa Allah'ın da bir hesabı vardır dedik ve sebatla bekledik.

"BU KUTLU YÜRÜYÜŞ ENGELLENEMEZ"

12 yılda Türkiye'nin büyük bir devlet olduğunu milletimize hatırlattık ve dünyaya gösterdik. Her ne yaptıysa önce sizin için, milletimiz için itibarımız için yaptık. Mazlumlar için mağdurlar için mücadele ettik. Göreve geldiğimizde bu tür ülkeleri 45 milyon destek verebilirken şimdi 4.5 milyar dolar yardım edebilen bir ülke haline geldik. Bu ülke azizdir.Tarihimiz, ecdadımız, medeniyetimiz azizdir. Bu aziz ülke horlanamaz, bu kutlu yürüyüş engellenemez. Bu ülkeye kimse istikamat çizemez. 

"KAN EMEN VAMPİRLER RAHATSIZ OLDULAR"

Bizim 12 yıl içinde yaptığımız her eser elbette birilerini çok rahatsız etti. Eski Türkiye'nin karanlığından beslenenler yeni Türkiye'den rahatsız oldular.Eski Türkiye'de akan kandan beslenen vampirler rahatsız oldular. Biz ne dedik, bu dünyada biz de varız dedik.Biz Dünya 5'tenj büyüktür dedik. Yıllarca horladığınız Türkiye ayakları üstünde doğruldu artık haddinizi bilin dedik.

"SENARYOYU YAZDILAR ELİMİZE VERDİLER BİZ DE OYNADIK" DEDİLER

Defalarca tuzak kurdular, kirli operasyonlarla üzerimize geldiler. Geçen yıl 17 Aralık'ta burada, yine Konya'daydım. Bugüne kadar hiçbir 17 Aralık'ı ihmal etmedim. Demek ki Konya'ya her yıl geldim. Bu da bir vuslattır. Hz. Mevlana'nın vuslatı için Konya'ya geçen yıl gelmiştim. Bir yandan gözaltılar yapılıyor bir  yandan da medya üzerinden düzmece haberler servis ediliyordu. Adına yolsuzluk operasyonu dediler.Daha o gün meselenin yolsuzluk operasyonu olmadığı ortaya çıktı. Bir takım karanlık güçler işbirliği yapmış ve senaryoyu uygulamayı başlamıştı.Hem Türkiye''de çok kirli bir algı operasyonu devreye giriyor. Emniyet içindeki, medyadaki, iş dünyasındaki bir takım karanlık güçler iş birliği yapmıştır. Yönetmenlerden bir tanesi açıkladı "Senaryoyu yazdılar elimize verdiler ve biz de oynadık" dedi. Bunun millet ve ülkeye yönelik bir oyun olduğunu anladık. Ne dedik onların bir tuzağı varsa Allah'ında bir hesabı vardık. Asıl niyetleri çok kısa sürede ortaya çıktı. 25 Aralık'ta asıl planlanan oyun polislerin bilgisayarlarından çıktı. Dönemin Başbakanı ifadesini bile yazmışlar. Bunların asıl niyetlerini asıl olarak gördük. Çirkefliklerinin nasıl sınır tanımadığını müşaade ettik.

"E GEL O ZAMAN ONLARIN YANINA"

Kimlerin yan yana durduğunu görün. Karanlık Türkiye'nin ne kadar aktörü varsa şu anda kucaklaşıyorlar. Birbirlerine diyet ödüyorlar. Kasetlerin diyetlerinin ödüyorlar. Üst aklın talimatlarına boyun eğerek birbirlerine diyet ödüyorlar. Şahsıma yönelik beddua seansları, gazetelerden alınan onların yerinde olmak isterdim diyor. Senin elini , kolunu bağlayan yok ki gel onların yanına. Biz sana uzun zamandır gel diyoruz. Ama Pensilvanya'da koruma altında olanlar gelemez. Bizim ödenecek bir diyetimiz varsa bunu sadece ve sadece millete öderiz. Bırakın onlar güneydeki sevdikleri ülke ile hareket etsin. Biz daime milletle yürüyeceğiz. Bu paralel yapıdan hesap soracağız dedik, inlerine gireceğiz dedik. Verdiğimiz sözü tuttuk tutacağız. Darbe girişiminde bulunanlardan daha da hesap soracağuz. Türkiye'yi dünyada karalamaya çalışanların oyununu bozacağız. 

"AB İÇİNDEN BİRİLERİ ÇIKIYOR, PEŞİN HÜKÜMLER VERİYOR"

Kurumlarımızı bu urlardan temizledik. Kaynaklarını kurutmaya devam ediyoruz. Dünyada bazı ülkelerde özellikle AB içinde birileri çıkıyor, peşin hükümler veriyor. Beyler geçti o günler. İstediğiniz manşeti atın, açıklama yapın. Biz kendi istikametimizi kendimiz belirleriz. Parmağını sallayarak Türkiye'ye akıl vermeye çalışanlar eski Türkiye'nin ne olduğunu anlasınlar. Türkiye size Mısır'ı anlatsın, sizlere Suriye üzerinden insanlık dersi verelim. Sen önce git AB içinde yükselen ırkçılığın hesabını ver. Kapattığınız gazetelerin hesabını verdiniz mi? Sabancı'yı öldüren o teröristi kaç kez yakaladınız. Elini kolunu sallayarak dolaşıyor.  Himaye ettiğiniz teröristlerin hesabını verdiniz mi? Türkiye sizin günah keçiniz değil. AB olarak önce aynaya bakmanız lazım. Mısır için susarlar. 17 Aralık 2004 tarihinde müzakerelere başlama kararı alındı. Özellikle son 10 yıl bizi oyalamanın gayreti içindeler. Biz AB'nin kapı kulu değiliz. Biz bir defa bir millet olma şuuru içerisinde alacaklarsa alırlar almayacaklarsa almasınlar. Mısır'da sustunuz, Ukrayna'da sustunuz. Ne zaman adaleti haykıracaksınız. Türkiye'de darbe girişimlerine destek oluyorsunuz.

Sonraki Haber