İşte Türkiye genelinde ''sandığı patlatan'' 2 belediye başkan adayı

31 Mart yerel seçimlerinin resmi olmayan sonuçlarına göre en çok oyu alarak belediye başkanı seçilen adayları biri eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan'ın eski avukatı olan DEM Parti'nin eş başkan adayları oldu.

Sandıkların neredeyse tamamının açıldığı 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre; 81 ilde en çok oyla seçilen belediye başkanı da belli oldu.

31 Mart yerel seçimlerinde oy sayımı yüzde 99'un üstünde bir oranla tamamlanırken, resmi olmayan kesin sonuçlara göre Türkiye’de en çok oyla seçilen DEM Parti’nin Batman eş başkanları Gülistan Sönük ile Mehdi Öztüzün oldu.

Mehdi Öztütün, bir dönem eli kanlı bölücü terör örgütü PKK'nın bebek katili elebaşısı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını üstlenmişti. 2015 yılında yaptığı bir basın açıklamasında kanlı 6-7 Ekim olaylarını durduran kişinin Öcalan olduğunu söyleyen Öztütün, "O dönemde halkın "önderim" dediği Öcalan'ın çağrısıyla olaylar durdu. Şu an tam onun zamanı. Çatışmaların bitmesi için acilen Öcalan ile görüşülmeli" demişti.

Anadolu Ajansı’nın verilerine göre, Gülistan Sönük ile Mehdi Öztüzün yüzde 64.52 oy alırken, Hüda Par adayı Serkan Ramanlı yüzde 15.69 ile ikinci sırada yer aldı.

Oyların tamamının sayıldığı Batman Belediye Başkanlığı seçiminde Gülistan Sönük ile Mehdi Öztüzün yüzde 64.52’lik oran ile Türkiye’deki kendi ilinde en yüksek oyu alan adaylar oldu.

Öte yandan Batman’ın merkez ilçesinde Dem Parti birinci çıkarken; Sason, Kozluk ve Gerçüş ilçelerinde AK Parti; Beşeri ilçesinde Hüda Par; Hasankeyif'te Yeniden Refah Partisi birinci geldi.

Sonraki Haber