İYİ Parti için olay olacak MHP iddiası

Seçimlerin ardından peş peşe istifaların yaşandığı İYİ Parti'de üst düzey istifalar devam ederken, gazeteci İsmail Saymaz, hem yerel seçimler için hem de yerel seçimler sonrası için çok konuşulacak bir iddiada bulundu.

Son dönemde peş peşe istifalarla sarsılan İYİ Parti'de yaşanan parti içi kriz için canlı yayında dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı.

Gazeteci İsmail Saymaz, Sözcü TV ekranında İYİ Parti'deki gelişmeleri değerlendirirken Akşener ile Bahçeli'nin Anıtkabir'de bir arada poz vermesine ilişkin de çarpıcı bir göndermede bulundu.

Partinin Ankara ve Sakarya teşkilatlarından isimlerin yanı sıra Bahadır Erdem ve Durmuş Yılmaz'ın istifalarını anımsatan Saymaz şöyle devam etti:

"Bunu istifalar takip edecek. Bunlar niye istifa ediyorlar? Bahadır Erdem diyor ki 'Biz ortaklaşmalıydık, İstanbul ve Ankara'da millet iş birliği yapmalı.' Bahadır Erdem'in çizgisi İYİ Parti seçmeninin dikkate değer bir bölümünün hak verdiği çizgi. Akşener'in kendi siyasi partisinin rüşdünü ispat edeceği seçim bu seçim değil. 14 Mayıs'ta yapabilirdi. İYİ Parti ortaya yerel yönetim başarısı koymuş bir parti değil."

"Ankara ve İstanbul İYİ Parti'nin çok oy aldığı yerler. Ankara ve İstanbul'da kime aday gösterirse göstersin, seçmen AK Parti'nin adayının karşısında kim var ve en çok güçlü kim diye bakacak. Bu şehirlerde Mansur Yavaş'ın cazibesi ve Ekrem İmamoğlu'nun ışıltısı karşısında İYİ Parti'nin çıkaracağı aday ancak kaybettirecek kadar oy alabilir.

Kaybettirmenin faturasını göğüslemek bir yana, ondan daha fazlası İYİ Parti'yi yüzde 7'nin altına düşme riski bekliyor. Eğer yüzde 5'e kadar gerilerse İYİ Parti dağılır. Meral Akşener'in İYİ Parti'yi tutması, belki koltuğunda oturması da zorlaşabilir. Yüzde 5'lik bir partinin seçmeni gözünü başka partilere dikebilir.

Yerel seçimde böyle bir tablo olursa İYİ Parti'den MHP'ye yol olur. En son Anıtkabir'den çıkışta Meral Akşener'in Devlet Bahçeli'ye bu kadar yakın davranmış olması ve en son grup toplantısında Meral Akşener'in sağcılık vurgusunun bu kadar çok yükseltmiş olması İYİ Parti'de MHP ile yakınlaşmayı kendiliğinden getirebilir. Meral Akşener'in 'CHP ile ortak aday çıkaralım' diyenlere kızgınlığı artıyor ve bu, partisini çatlatabilir."

Sonraki Haber