Kılıçdaroğlu: ''Onların milliyetçiliği boşuna''

İktidarı hedef alan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ''Bizim milliyetçiliğimizi eleştiriyorlar. Milli olduklarını söylüyorlar. Ege adalarına sahip çıkamayanların milliyetçiliği boşunadır'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısında konuştu.

İktidarı eleştiren CHP Lideri Kılıçdaroğlu ''Ege adalarına sahip çıkamayanların milliyetçiliği boşunadır. Biz Kıbrıs'a çıktığımızda milliyetçiliğimizi Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazdık. Akdeniz'e yazdık biz milliyetçiliğimizi. Bizim milliyetçiliğimiz lafla değil eylemledir. Bizim milliyetçiliğimiz kafatası milliyetçiliği değildir'' ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bu partinin değişmez özelliklerinden birisidir uygar dünyanın bir parçası olmak. Okulları eğitimi yaşamı demokrasiyi basın özgürlüğünü hep uygarlıktan yana kullanmışlardır. CHP'liler cumhuriyetin temel direkleri Türkiye Cumhuriyeti'nin temel direkleri konusundaki bütün kararlarda imzaları vardır CHP'lilerin. Adalete önem vermişlerdir. Bizi eleştiriyorlar şimdi. Bizim milliyetçiliğimizi eleştiriyorlar. Milli olduklarını söylüyorlar. Ege adalarına sahip çıkamayanların milliyetçiliği boşunadır. Biz Kıbrıs'a çıktığımızda milliyetçiliğimizi Kıbrıs'ın Beşparmak Dağları'na yazdık. Akdeniz'e yazdık biz milliyetçiliğimizi. Bizim milliyetçiliğimiz lafla değil eylemledir. Bizim milliyetçiliğimiz kafatası milliyetçiliği değildir.

''O KOKULAR DÜNYAYA YAYILACAKTI ZATEN''

Amerika'daki olay Sarraf davası. Sarraf Türkiye'de de tutuklandı ama serbest bırakıldı. Amerika'da Zafer Çağlayan yargılanacakmış tutuklanacakmış. 'Pis kokular geliyor' diyor Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı. O pis kokuları biz Türkiye'de burnumuzu tutuyorduk o kokular dünyaya yayılacaktı zaten.''

CHP'NİN 94. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, partisinin 94. kuruluş yıldönümü dolayısıyla beraberindeki heyetle Anıtkabir'i ziyaret etti. Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyeti, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi. Kılıçdaroğlu'nun mozoleye çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu.

Kılıçdaroğlu, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, deftere şunları yazdı: 

"Devrimlerinizin ve Cumhuriyetimizin yılmaz savunucusu olan arkadaşlarımızla birlikte huzurunuzdayız. Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte iki büyük eserinizden biri olarak nitelendirdiğiniz CHP'nin 94. kuruluş yıl dönümünde sizi bir kez daha şükranla anıyor, aziz hatıranız önünde saygıyla eğiliyoruz.

İlke ve devrimleriniz dün olduğu gibi bugün de yolumuzu aydınlatmakta, özgürlük, adalet ve huzur içerisinde yaşamak isteyen dünyadaki tüm mazlum milletlere ilham vermeye devam etmektedir.

Karakteri 'hürriyet ve istiklal' olan bizler, mazlumların güvencesi, adaletsizliğe uğrayanların gür sesi olarak gösterdiğiniz çağdaş uygarlık hedefinde ilelebet yürüyeceğiz. Ruhun şad olsun."

Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler daha sonra 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün kabrine de çelenk bıraktı ve saygı duruşunda bulundu.

Sonraki Haber