Kılıçdaroğlu'nun kararı ortaya çıktı

Kurultay sürecine giren CHP'de yeniden genel başkan adayı olup olmayacağı merak edilen CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun kararını verdiği öğrenildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybettikten sonra TBMM dışı da kalan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP kurultayında yeniden genel başkan adayı olup olmayacağı tartışılmaya devam ederken,  Kılıçdaroğlu'nun kararını verdiği öne sürüldü.

CHP kulislerinden alınan son bilgilere göre CHP partideki kadın ve genç isimleri daha fazla ön plana çıkartmayı hedefliyor.

Partinin Meclis grubu da yeni MYK’si de bu kapsamda değiştirildi. Parti içindeki bu değişikliğe ilişkin konuşan kurmaylar, “Toplumda gençleşme beklentisi var. Bizim de bunu karşılamamız gerekiyordu. Toplumun değişimlerinin partiye taşınması bir zorunluluk. Partinin yeni kesimlere açılması lazım. Biz de bu kapsamda çalışıyor” değerlendirmesini yaptı. Ayrıca, CHP yönetiminde yaşanan bu değişimin “yerel seçimlerdeki aday belirleme sürecine de yansıyabileceği; daha fazla genç ve kadın adayların olabileceği” kaydedildi.

Sonraki Haber