Muharrem İnce'ye Millet İttifakı daveti yola çıktı

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce'nin CHP listelerinden seçime girebileceği iddia edildi.

TV100 yazarı Erdoğan Aktaş, Memleket Partisi lideri Muharrem İnce'yle ilgili önemli bir iddiayı köşesine taşıdı. Buna göre; İnce, CHP listelerinden milletvekili adayı gösterilebilir.

İnce'nin CHP sıralarından aday gösterilmesiyle ilgili teklif ise dün grup toplantısından önce Kılıçdaroğlu'na iletildi.

CHP’nin eski Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin ile eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın dün Meclis'te Kılıçdaroğlu'na bir tebrik ziyareti gerçekleştirdi.

Bu görüşme esnasında Altan Öymen ve Hikmet Çetin, CHP liderine önerilerini açtı. İki tecrübeli siyasetçi, "Bu kadar parti ile ittifak yapıyorsunuz. Onlara milletvekili kontenjanı veriyorsunuz. Muharrem İnce de CHP’nin öz evladı. Onu da bir şekilde CHP listelerine dâhil ederseniz çok iyi olur" dedi. 

ANLAŞMA SAĞLANIRCA İNCE DE DESTEKLEYECEK

Aktaş'ın verdiği kulis bilgisine göre; Kemal Kılıçdaroğlu bu öneriyie olumlu karşıladı. Bugünlerde CHP temsilcilerinin Memleket Partisi ile temasa geçmesi bekleniyor. 

Muharrem İnce iddiaya ilişkin "Dereyi görmeden paçaları sıvamam" şeklinde yanıt verdiği öğrenildi. Ancak taraflar anlaşırsa İnce cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP'yi ve Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıklayacak.

Sonraki Haber