Saadet Partisi Genel Başkanı: İnsanlar diktatör olacağım diye diktatör olmaz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ''referandumda evet çıkarsa diktatörlük gelecek'' iddiaları hakkında çarpıcı bir açıklama yaptı.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, bugün AK Parti'de siyaset yapan çok sayıda kişinin yakından tanıdığı bir isim.

Merhum Başbakan Erbakan'ın yakın kurmayları arasında yer alan Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de Refah Partisi'nde birlikte çalıştı. Yani Erdoğan'ı yakından tanıyan bir isim.

Karamollaoğlu, Yeniçağ gazetesinden Ahmet Takan'ın sorularını cevaplandırdı. Deneyimli siyaset adamı ''referandumda çıkacak sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyasi hayatını nasıl etkiler'' sorusuna çarpıcı bir cevap verdi:

"Yok, ben ne biteceği ne devam edeceği konusunda bu referandumun bir mana ifade edeceği kanaatinde değilim. Ancak 'evet' çıkarsa kendisini, çok şevkle çıkması için çalışmasından dolayı memnun edecektir. 'Hayır' çıkarsa da üzülecek, morali bozulacak. Ama 'hayır' çıkarsa 'milletimizin kararına saygılıyız' diyecek başka diyeceği bir şey yok çünkü. 'Evet' çıkarsa büyük bir coşku ile karşılayacak. Ancak, şunu kimse unutmasın hayat fani. Bir gün biz bu dünyadan ayrılıyoruz. İnsanlar ben diktatör olacağım diye diktatör olmazlar. İnsanlar, ben doğru yapıyorum ama bir türlü insanlar benim doğrularımı görmüyor. Ne yapayım ben de mecburum dediğim dedik olmaya derler. Zaten böyle doğar. Diktatör dediğiniz benim dediğim dedik demektir, başka bir şey değil ki. Kanunları da buna göre tanzim etmektir, karşısına başkası çıkmasın diye. Onun için bizler şunu da söylüyoruz. Diyelim ki Tayyip Erdoğan kanunlara uydu, hiçbir noktada kanunlarla çelişen bir tavrın içine girmedi. Yarın da birisi geldi tam tersini yaptı. Yapabilir mi bu değişiklikle? Evet yapar. İstiyorsa yapar. İşte biz onu tehlikeli buluyoruz."

YENİÇAĞ

Sonraki Haber