TBMM'de şok ! MOSSAD'ın işi mi ?

TBMM'deki oylama sistemi karışınca MOSSAD iddiası ortaya atıldı.

Meclis Genel Kurul’undaki elektronik yoklama ve oylama sistemi alarm vermeye başladı. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut, Genel Kurul’da yapılan milletvekili oylamaları ve yoklama çıktılarında HDP’ye mensup milletvekillerinin isimlerinin “Adalet ve Kalkınma Partisi” veya “bilinmeyen” adı altında görüldüğünü, bu hatanın sistemden kaynaklı bir hata olduğunu ve düzeltmenin yapıldığını açıkladı. Bazı milletvekilleri bunun siber saldırı, CIA ve MOSSAD işi olduğunu iddia etti.

Muhalefetin yasa görüşmelerini engellemek için her madde de sık sık karar ve toplantı yeter sayısı istemesi, Meclis’in sabahlara kadar çalışma yapması ve sistemin bakımının yapılamamasının ya da sistemde çalışanların ihmalinin olup olmadığını araştırmak üzere konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. 

HDP’DEN TEPKİ

HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, “elektronik oylamalar kafayı yedi” diyerek şöyle devam etti:

“Dün buraya bakıyoruz kayıtlara, yoklama kaydı, Meclis’in kayıtları bunlar, bizim Halkların Demokratik Partisi milletvekilleriyle ilgili tabirler İngilizce yazılmaya başlamış. Bütün HDP milletvekilleri tanımlanamıyor. Meclis’in bir dördüncü grubu tanımlanamıyor. Bizi elektronikten, tutanaklardan silmeye başladınız. Bütün milletvekillerini tek tek inceledim. En kötüsü bu, 19 Temmuz, Hasip Kaplan AK Parti milletvekili yapmışsınız. Bu kadar olmaz. Dün yok saydınız, bugün kendinizden saydınız.

Elektroniktir, yazılımdır, virüs girmiştir, Amerika girmiştir, CIA girmiştir, onu bir düşündüm, onu da araştırdım, baktım bizim bağımsız milletvekilleri doğru girilmiş, hepsi bağımsız yazılıyor. Bir numara var. CIA, kim girdiyse MOSSAD veya bu elektronik oylamaların sıhhati gölgeye düşmüştür.”

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu ile sistemde kendiliğinden mi yoksa sistemi kullananların hatasından mı kaynaklanan bir yanlışlık olup olmadığını belirlemek için soruşturma başlatıldığını açıkladı. Neziroğlu, sisteme dışarıdan müdahale yapılmasının güç olduğunu, sistemin internet gibi ortamlara kapalı olduğunu, yine de konuyla ilgili incelemelerinin sürdüğünü söyledi.

Sonraki Haber