Rıza Sarraf davaya katılmadı; herkes bunu konuşuyor !

Yaklaşık 1 haftadır haber alınamadığı için Türkiye'nin ABD'ye nota verdiği Rıza Sarraf'ın, bugün yapılan kritik duruşmaya da katılmaması kafaları karıştırdı.

ABD medyası, New York’ta tutuklu olarak yargılanan İran asıllı işadamı Rıza Sarraf’ın savcılıkla işbirliğine başladığını öne sürdü. ABD’nin önde gelen yayın kuruluşlarından NBC, bu iddiayı soruşturma konusunda "bilgi sahibi olan iki kaynağa" dayandırdı.

"Savcılık, Sarraf’dan Türkiye hükümeti ile görevden alınan Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn arasındaki bağlara ilişkin bilgi talep edebilir" denilen haberde, Sarraf’ın hapisten çıkarıldığını, ancak halen federal tutuklu olarak gözetim altında, savcılık makamı ile görüşmeye başladığı ileri sürüldü.

Sarraf ile aynı davada, aynı suçlamalarla yargılanan eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, dün New York'ta yeniden yargıç karşısına çıkarken, Rıza Sarraf ve avukatları duruşmaya katılmadı.

Yaklaşık iki saat süren duruşmada, Yargıç Richard Berman, Atilla’nın hakkındaki davanın düşürülmesi ve kendi davasının Sarraf davasından ayrılması taleplerini reddetti.
Atilla, duruşma arasında DHA’nın, "Sarraf itirafçı mı oluyor, biliyor musunuz?" sorusunu, "Ben öyle bilmiyorum, hiçbir fikrim yok. Hakkımda anlatılanlar doğru değil" diye yanıtladı.

6 GÜN HABER ALINAMADI

Rıza Sarraf, 19 Mart 2016'da Miami Havalimanı'nda gözaltına alınmış, 21 Mart 2016'da çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı. Sarraf'a yaklaşık 6 gündür avukatları da dahil kimse ulaşamıyordu.

TÜRKİYE 2 KEZ NOTA VERDİ

Türkiye, Sarraf hakkında bilgi vermesi için ABD'ye bu hafta 2 kez nota verdi. İlk notaya cevap vermeyen ABD'li makamlar, dükü notaya bugün genel bir cevap vererek, Sarraf'ın halen tutuklu olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Sonraki Haber