Sağlık Bakanı Koca'dan vaka artışıyla ilgili kritik açıklama

Türkiye'de günlük vaka sayısı yeniden 1400'ün üzerine çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka sayılarının artmasıyla ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'de 1 Haziran'da başlayan normalleşme sürecinin ardından hareketliliğin artması ve tedbirlere yeteri kadar uyulmaması nedeniyle vaka sayısı artış gösterdi. Günlük 800-900 civarında seyreden vaka sayıları dün yeniden 1459'a yükseldi. Sağlık Bakanı Koca, vaka sayılarının alarm verdiğini belirterek uyarıda bulundu.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Bakan Koca, "Dünkü vaka tablomuz, salgının ciddiyetini koruduğu gerçeğiyle hepimizi yüzleştirdi. Geri adım atmayacak kadar güçlü ve tedbirlerde deneyimliyiz. Başladığımız gün, yarın için güven verici bir gün olsun." ifadelerini kullandı.

Dün yapılan 45 bin 92 testten 1459'u pozitif çıkmış, yaşamını yitiren 14 kişi ile toplam vefat sayısı 4 bin 792 olmuştu. Toplam iyileşen hasta sayısı ise 150 bin 87'ye yükselmişti.

KOCA'DAN "DOSTÇA OLAN TOKALAŞMAMAKTIR" PAYLAŞIMI

Bakan Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan, 'Dostça olan tokalaşmamaktır' ifadesinin yer aldığı resmi paylaştı. Bakan Koca, açıklamasında, "Virüs, bazı dış yüzeylerde bir süre canlı kalıyor. Virüs bulunan bir yüzeye elinizle dokunduğunuzda, elin ağız ve burunla teması hastalığa yol açar. Mesafe kuralına uymayıp, bir de el sıkışırsak virüse fırsat tanımış oluruz. Tokalaşmayalım. Bugünlerde dostça olan tokalaşmamaktır" ifadesine yer verdi.

Sonraki Haber