Sedat Peker hakkında yeni dava

Eski İHD Başkanı'na yönelik suikastin azmettiricisi olduğu iddia edilen zanlının iş yerine düzenlenen silahlı saldırıya ilişkin olarak Sedat Peker'in de aralarında olduğu 10 kişiye dava açıldı.

Sedat Peker hakkında, eski İHD Başkanı A.B.’e yönelik suikastin azmettiricisi S.G.’ın işyerine yönelik saldırı olayına iliştin olarak 15 yıldan 27 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. 

S.G.’ın İstanbul Maltepe’deki iş yerine geçen yıl mayıs ayında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda bir kişi yaşamını yitirdi. Bu saldırının ardından S.G.’ın avukatı savcılığa bir dilekçe verdi.

Halk TV'den Seyhan Avşar'ın haberine göre dilekçede 05 Mayıs 2022 tarihinde, yani saldırıdan hemen önce S.G.’ın ofisine tanıdığı bir kişi geldi. Bu kişi bir saldırı yapılacağını, suikast talimatını ise Sedat Peker’in verdiğini iddia etti. Ali Metin Polat isimli kişinin ise suikast girişimini organize ettiği bilgisini aktardı.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

26 Mayıs günü gece saat 03.20 sıralarında ise S.G.’ın ofisine gelen F.T. isimli kişi silahıyla ofisin önünde park halinde duran araca ateş etti. İş yerinin içinde bulunan S.G.’ın şoförü Ö.E. saldırıya karşılık verdi. F.T. vücuduna isabet eden kurşun nedeniyle olay yerinde yaşamını yitirdi. F.T.’ın ölümüne ilişkin İstanbul Anadolu 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı.

Anılan saldırıya ilişkin soruşturma ise geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Sedat Peker’in de aralarında yer aldığı 10 isim hakkında dava açtı. İddianamede saldırıyı gerçekleştiren F.T.’ın, Peker’in adamlarıyla irtibatlı olduğu öne sürüldü.

İddianamede Peker’in suç işlemek amacıyla örgüt kurduğu, örgütsel kapsamda S.G.’ı öldürmeye yönelik örgüt üyelerine talimat verdiği öne sürüldü. İddianamede, eylemin teşebbüs aşamasında kaldığı da kaydedildi. Peker’in “Suç örgütü kurma ve yönetme” ile “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlarından 15 yıldan 27 yıla kadar hapsi istendi.

Hazırlanan yeni iddianame Peker’in yargılamasının yapıldığı Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ana dava dosyasıyla birleştirildi.

SEMİH TUFAN S.G. 19 YIL CEZA ALDI, $.5 YILDA TAHLİYE EDİLDİ

Şimdilerde, Sedat Peker’in de sanığı olduğu dosyada şikâyetçi konumda olan S.G. (55) adını ilk olarak, eski milletvekili de olan İHD eski Başkanı A.B.’a yönelik 12 Mayıs 1998’de düzenlenen suikast ile duyurdu. S.G., A.B. suikastinden 20 gün sonra yakalandı. Varlığı tartışma konusu olan Türk İntikam Tugayı’nı (TİT) kuran isimler arasında olmakla suçlanan S.G., A.B. suikasti nedeni ile 19 yıl hapis cezası aldı. Ancak, şartlı salıvermeden yararlanan S.G. 4.5 yıl cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edildi. Bir dönem Ulusal Birlik Partisi adı ile siyasi parti de kuran S.G. Ocak 2008’de Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Sonraki Haber