Şehit Onbaşı için askeri tören

Şehit Uzman Onbaşı Müsellim Ünal askeri tören düzenlendi. Törene katılan Başbakan Davutoğlu, burada bir açıklama yaptı.

Şehit Uzman Onbaşı Müsellim Ünal için düzenlenen askeri uğurlama töreninde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu "Şehidimizin üstüne örttüğümüz al bayrağı dalgalandırmak için 78 milyon hazırdır. Şehidimizin ruhu şad olsun, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve ailemizin başı sağ olsun" dedi.

Adıyaman’da PKK’lı teröristlerce şehit edilen Uzman Onbaşı Müsellim Ünal için Adıyaman’da askeri uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Başbakan Ahmet Davutoğlu, eşi Sare Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay da katıldı.



Davutoğlu törende yaptığı konuşmada "Bugün bir kahramanın önünde divan durmuş durumdayız. Kahraman şehidimizin ruhu şat olsun. Milletimizin beraberliği ebediyen korunacaktır.  Hangi görevde olursak olalım onun aziz hatırasını unutmayacağız. Çanakkale'de, Sarıkamış dağlarında şehit olanlar dışarıdan gelenlere karşı vatan topraklarını korudular.

Bu şehit kardeşimiz ise dolaylı maşalara karşı topraklarımızı korudu. Şehidimizin üstüne örttüğümüz al bayrağı dalgalandırmak için 78 milyon hazırdır. Şehidimizin ruhu şad olsun, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve ailemizin başı sağ olsun" dedi.

Şehit uzman onbaşı Müsellim Ünal'ın otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından memleketi Kayseri'ye gönderilecek.

Sonraki Haber