TAG’a kesilen ceza için emsal karar

Sık sık taksicilerle aralarında tartışma yaşanan Martı TAG için mahkemeden emsal niteliğinde bir karar çıktı.

Büyük kentlerde önemli bir sorun haline gelen ulaşıma bir de taksi sorunu eklendi. Özellikle İstanbul'da çileye dönüşen taksi sorununa karşı vatandaş alternatif uygulamalara yönelmek zorunda kaldı.

Yolcuların sık tercih ettiği platformlardan biri olan Martı TAG, öne çıkan uygulama oldu. TAG'ın taksi tarifesine görece daha ekonomik olması ve daha kolay ulaşılabilir bir hizmet sunması, tercih edilmesinde etkili oldu.

Taksi şoförlerinin TAG sürücülerine yönelik tepki ve şiddeti dönem dönem gündeme de geliyor. Yasal yollarla da TAG'a yönelik incelemeler devam ediyor.

Öte yandan Aracı bağlanan ve emniyet ekiplerince ceza uygulanan TAG sürücüsü B.B. tarafından açılan davada, Antalya 2’inci İdare Mahkemesi sürücüyü haklı buldu ve cezanın iptal edilmesine karar verdi.

Söz konusu karar ile TAG sürücüsünün ticari amaçlı yolcu taşımacılığı yaptığından bahisle korsan taşımacılık iddiası da geçersiz hale geldi.

Mahkeme kararında "Polis ekiplerince tutulan tutanağın tek taraflı ve dayanaksız olduğu, TAG sürücüsünün ticari maksatla yolcu taşıdığına dair delil bulunmadığı ve bunun sadece kolluk beyanından kaynakladığı, dolayısıyla emniyet tarafından tutulan tutanak ile kesilen cezanın hukuka aykırı olduğu" belirtildi.

Sonraki Haber