Tüm Erdoğan ailesi şikayetçi

Charlie Hebdo’nun kapağını dayanışma için köşelerine taşıyan Cumhuriyet yazarları için hazırlanan iddianamede dikkat çeken 1.280 isim yer alıyor.

Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo’nun çizerlerinin katledildiği silahlı baskının ardından çıkan derginin özel sayısının kapağına dayanışma için köşelerinde yer veren Cumhuriyet gazetesi yazarları hakkında hazırlanan iddianamenin “1280 kişilik” şikâyetçi listesinde ilginç isimler yer aldı.

Listedeki isimlerden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, genel seçimlerde AKP’den milletvekili adayı gösterilen damadı Berat Albayrak ve eşi Erdoğan’ın kızı Esra Albayrak dikkat çekiyor. Şikâyetçi listesinde 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarında şüpheli olan isimlerin avukatlarının da yer aldığı görülüyor.

Başsavcı Vekili Yiğit tarafından hazırlanan 38 sayfalık iddianamede, Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, kızı Sümeyye Erdoğan, AKP’den İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı damat Berat Albayrak şikâyetçi olarak yer aldı. Erdoğan’ın danışmanı Mustafa Varank, avukatları Ahmet Özel, Ferah Yıldız da yazarlarımızdan şikâyetçi oldu.

Sıralı tam listede, kapatılan 25 Aralık soruşturması şüphelilerinden Yasin el Kadı ve Usame Kutub’un avukatı Mustafa Doğan İnal da dikkat çeken isimler arasında.

Sonraki Haber