Tutuklanan liseli için flaş karar !

Erdoğan'a hakaretten tutuklu bulunan 16 yaşındaki liseli genç, tutuksuz yargılanacak.

Konya'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret iddiasıyla tutuklanan 16 yaşındaki lise öğrencisi, yapılan itiraz sonucu tahliye edildi. M.E.A. cezaevi çıkışında duygu dolu anlar yaşadı.

Kony'da geçen salı günü 'Devrim şehidi' Kubilay'ı Anma töreninde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği suçlamasıyla, okulundan alınarak tutuklanan lise öğrencisi 16 yaşındaki M.E.A., 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'ne yapılan itiraz sonucu tahliyesine karar verildi. Tahliye kararını öğrenen M.E.A.'nın annesi "Çok mutluyum. Beklediğime kavuştum" dedi.

Lise öğrencisi M.E.A'nın avukatı ve CHP Konya İl Başkan Yardımcısı Barış İspir, "Tahliye kararı çıktı. Karar savcılığa ulaştı. Şu an infaz için, öğleden önce tahliyesi için uğraşıyoruz" dedi.

CEZAEVİNDEN ÇIKTI

Tahliye kararı verilen lise öğrencisi M.E.A. cezaevinden çıktı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TAHLİYE YORUMU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 yaşındaki liseli M.E.A. hakkında 'tutuksuz yargılanma' kararı çıkmasıyla ilgili “16 yaşında ki bir çocuğun bir dakika bile hapiste kalması doğru bir olay değil. Hatanın gecikmiş olarak düzeltilmesi güzel bir şey" dedi.





 

Sonraki Haber