Üniversite Öğrencisinin Trafik Kazasında Ölümü Davası

Kadıköy'de otomobiliyle çarptığı üniversite öğrencisinin ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü Zeynep Nur Koşan'ın yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

İSTANBUL (AA) - Kadıköy'de otomobiliyle çarptığı üniversite öğrencisi Feride Büşra Taşlı'nın ölümüne neden olduğu iddia edilen sürücü Zeynep Nur Koşan'ın "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına devam edildi.

Anadolu 18. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Koşan ile Feride Büşra Taşlı'nın ailesi ve avukatları katıldı.

Duruşmada sanık avukatları, hakimin eylem, tavır ve söylemleriyle yargılamada şüphe uyandırdığını belirterek davadan çekilmesini talep etti.

Sanık avukatlarının bu talebini reddeden mahkeme hakimi Remzi Özdemir, şu ifadeleri tutanağa geçirdi:

"Sanık müdafinin içeriğinde asılsız ve vehimlerinden ibaret birtakım düşüncelerle hakimliğimizden çekilmemiz konusunda davette bulunduğu, CMK'nın 30. maddesinde yer alan hükümde bu hakkın dava taraflarına değil hakimliğimize tanınan bir hak ve yetki olduğu, tarafların hakimin tarafsızlığından şüphe ettiğinde hakimi reddedebileceği, tarafımıza asılsız ve usule aykırı olarak talep edilen davadan çekilme talebine uyma zorunluluğumuzun bulunmadığı gerekçesiyle talebin reddine karar verilmiştir."

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Mehmet Ali Gül, olay sırasında Suadiye ışıklarda beklediğini belirterek, "Patlama sesi gibi bir ses geldi. Dönüp baktığımda bir şahsın havada bir kaç metre yükselip yere düştüğünü gördüm. Bu anda fren sesi duydum. Araç tahminen 90 kilometre hızla gitmekteydi." dedi.

Tanık olarak dinlenilen Esra Ok da, "Kaza sırasında sanık Koşan'ın kullandığı aracın sağ ön koltuğunda oturuyordum. Işıklar bölgesine geldiğimde yolun ortasında hareket eden bir karartı gördük. Sanık korna çalarak ve selektör yaparak uyarıda bulundu. Sanık sola doğru manevra yaptı. Ancak aracın sağ tarafı ile Feride Büşra Taşlı'ya çarpmaya engel olamadı." diye konuştu.

Savunmasını yazılı olarak okuyan sanık Koşan da, kaza nedeniyle ölen Taşlı'nın ailesine başsağlığı dilediğini belirterek, "Sanık olsam da kendilerinin acısını anlıyorum. Kazanın meydana gelmemesi için elimden gelen her şeyi yaptım. Işıkları geçtikten sonra karaltı olarak gördüm. Görür görmez frene bastım. Ona çarpmamak için aksi yöne kırdım aracı. Ona yardım etmeye çalıştım. Ambulans gelene kadar hayatta kalması için sürekli dua ettim. Ancak bu olayda kusurumun olmadığını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme hakimi Özdemir, kazanın meydana geldiği yerde seçilecek uzman bilirkişilerle keşif yapılmasına karar verdi. Sanık hakkında adli kontrol tedbirlerine başvurmanın yetersiz kalacağını belirten Özdemir, Zeynep Nur Koşan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma sonrası Feride Büşra Taşlı'nın ailesi ve yakınlarından oluşan bir grup, "Başka Büşralar ölmesin" yazılı pankart açarak adliye bahçesinde eylem yaptı.

Çeşitli sloganlar atan grup adına konuşan Feride Büşra Taşlı'nın babası Erol Taşlı, "Mahkemeye güveniyoruz. Herkese çok teşekkür ediyorum, bu davada bizi yalnız bırakmadınız." şeklinde konuştu.

Öte yandan, mahkeme hakimi, sanık Koşan'ın olay sırasında olası kasıtla hareket etme ihtimalinin bulunduğu gerekçesiyle bir önceki celse görevsizlik kararı vererek dosyayı ağır ceza mahkemesine göndermişti. Dosyayı değerlendiren Anadolu 11. Ağır Ceza Mahkemesi de sanığın "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçunu işlediği gerekçesiyle dosyayı mahkemesine iade etmişti.

- İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 16 Ocak'ta, sanık Zeynep Nur Koşan'ın 34 LG 9655 plakalı aracıyla Çetin Emeç Bulvarı'ndan Maltepe'ye doğru ilerlediği sırada, Suadiye civarındaki trafik lambalarının bulunduğu yerde yaya geçidinden geçmekte olan Feride Büşra Taşlı'ya çarptığı anlatılıyor.

Çarpmanın etkisiyle Taşlı'nın hayatını kaybettiği belirtilen iddianamede, sürücü Koşan'ın "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 2 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Sonraki Haber