Vali Yenigün’den İftar Programı

Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında sık sık huzurevi sakinleri ve kız yetiştirme yurdu öğrencileri bir araya gelen Vali Selman Yenigün, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocuklara ve 100. Yıl Atatürk Huzur

- Sosyal sorumluluk faaliyetleri kapsamında sık sık huzurevi sakinleri ve kız yetiştirme yurdu öğrencileri bir araya gelen Vali Selman Yenigün, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Sabancı Kız Yetiştirme Yurdu’nda kalan çocuklara ve 100. Yıl Atatürk Huzurevi’nde kalan yaşlılarla iftar yemeğinde bir araya geldi.

Valimiz Selman Yenigün’ün ev sahipliğinde düzenlenen iftar yemeğine, Vali Selman Yenigün’ün eşi Gülsen Yenigün, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu ve eşi Ayşe Çapoğlu, Vali Yardımcısı Tülay Baydar Bilgihan, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Vali Yardımcısı Mehmet Kurt, İl Jandarma Komutanı J. Kur. Alb. Mehmet Artar ve eşi Nadire Artar, İl Emniyet Müdür Vekili Serdar Gençoğlu ve eşi Ayşegül Gençoğlu, kurum müdürleri, öğrenciler, huzurevi sakinleri ve davetliler katıldı.

Düzenlenen yemekte bir konuşma yapan Vali Selman Yenigün, Ramazan ayının sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın en yüksek seviyeye ulaştığı bir ay olduğunu belirterek, Ramazan ayının ilimizde ve tüm dünyada hayırlara vesile olmasını temenni etti. Vali Yenigün, konuşmasında; “Hepimizin bildiği gibi Ramazan ayı, af ve mağfiretin en yüce noktasında olduğu çok kutsal bir aydır. Bu ayda insanlar birbirlerine daha da yakınlaşıyor, sosyal yardımlaşma ve dayanışma en üst seviyelere çıkıyor. Kırgınlıklar, küskünlükler, ortadan kalkıyor. Çünkü bütün bir günü ibadet ruhu ve vecdi içerisinde geçiriyoruz. Oruçlu bir insanın her türlü kötülükten sakınması gerektiğini hepimiz biliyoruz, inancımızın da gereği bu. Dolayısı ile oruçlu bir insan tabi ki başkalarını kırmaktan çekinecektir ve bundan sakınacaktır. Böyle bir ortamda sizlerle birlikte olmak bir aile ortamında bulunmak bizler için de en çok arzulanan bir durumdu. Bu vesile Huzurevi Sakinleri ile Sabancı Kız Öğrenci Yurdumuzun sevgili öğrencileri ile Ramazan ayında bir iftar programında beraber olmak istedik. Ramazan ayının ilimize, ülkemize ve tüm dünyada hayırlara vesile olmasını diliyorum “ dedi.

Vali Selman Yenigün’ün konuşmasının ardından Vali Yenigün’ün Eşi Gülsen Yenigün, huzur evi sakinleri ve yetiştirme yurdu öğrencileri ile yakından ilgilenerek onların sorunlarını dinledi.

Sonraki Haber