Yayın yasağı delindi, ilk sonuçlar açıklandı

Bugün gerçekleşen yerel seçimlerle ilgili yayın yasağı devam ederken AK Partili Ağrı eski Belediye Başkanı Savcı Sayan seçim yasaklarını delerek seçim sonucu açıkladı.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, 61 milyondan fazla seçmen, yaklaşık 207 bin sandıkta oy kullandı. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapıldı.

 Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener seçim yasaklarının 21:00'da kaldırılmasını planladıklarını açıklarken, seçim yasaklarını ilk delen isim AK Partili Ağrı eski Belediye Başkanı Savcı Sayan oldu.

Sayan "İlk Sonuç Ağrı/TUTAK Yukarıkargalık köyü,benim köyüm kullanılan oy 47 AK Parti 47, diğerleri sıfır.." tweetiyle ilk seçim sonucunu açıkladı.

Sayan'ın saat 16:08'te yaptığı seçim yasaklarını delen paylaşımının altında çok sayıda "seçim yasağı yok mu" yanıtları geldi.

Sandıklar 17:00'da kapandı, YSK Başkanı Yener'den açıklama geldi

Türkiye genelinde yerel seçimler için oy verme işlemi sona erdi, oy sayım işlemine geçildi. YSK Başkanı Ahmet Yener, ''Sayım ve döküm işlemleri tamamlanan sandıkların veri girişleri sisteme verilmeye başlanmıştır.'' açıklamasını yaptı.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), doğudaki 32 ilde oy verme saatini bir saat erkene aldı. Bu nedenle, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır, Kilis'te ve bu illerde bulunan ceza infaz kurumlarında oy verme sabah 07.00'de başlarken, saat 16.00'da tamamlandı.

Bu illerin dışında kalan diğer yerlerde oy verme işlemi saat 17.00 itibariyle sona erdi.

YSK Başkanı Yener'den yayın yasağı açıklaması

YSK Başkanı Ahmet Yener, "Saat 16.00 itibarıyla 32 ilimizde oy verme işlemi tamamlanmış ve oy sayım işlemleri başlamıştır. Saat 17.00 itibarıyla da kalan diğer ilimizdeki oy verme işlemleri tamamlanacaktır. Saat 17.00'de tüm oy sayım işlemlerle ilgili olarak genel bir bilgi vereceğiz. Daha sonra kurulumuz toplantıya geçip, yayın yasaklarının hangi saatte kaldıracağımıza ilişkin tartışıp bir karar vereceğiz. Siz değerli basın mensuplarımızdan Yüksek Seçim Kurulu, saat 21.00'de ilan edilen yayın yasakları ile ilgili olarak yasağı kaldırdığı saati ilan etmeden seçim sonuçları ile ilgili olarak açıklamada bulunmamanızı rica ediyoruz. Demokrasi şenliğinin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyoruz" dedi.

Sonraki Haber