Elektrik yokken gıdalarınızı nasıl kurursunuz?

Elektrik yokken de yiyeceklerinizi korumanın sırrını biliyor muydunuz ?

Söz konusu bozulabilen gıdalar olduğunda elektrik kesintisi ciddi masrafa ve zarara yol açabilir. Buzdolabının elektriksiz kaldığı her bir saat, yiyeceklerin bozulma riskini artırıyor, ama Poughkeepsie Journal'da yer alan birkaç ufak önlem sayesinde gıdalarınızı bozulmaktan koruyabilirsiniz:

· Buzdolabını ve buzluğunuzu mümkün olduğunca az açıp kapayın

· Kış ayındaysanız gıdalarınızı soğuk tutmak için dışarı koymayın. Dışarının sıcaklığı özellikle donmuş gıdalar için çok yetersiz kalıyor ve güneş besinlerin bakteri üretecek kadar ısınmasına sebep olabilir. Buzdolabındaki gıdalar kapağı açmadığınız müddetçe genelde dört ile altı saat arası soğuk kalır.

· Buzluk bölmesi fazla dolu değilse, gıdaları birbirine değecek şekilde gruplayın ki birbirlerini soğuk tutsunlar.

· Eğer elektrik kesintisi birkaç gün sürecek gibiyse, kuru buz bulmaya çalışın. Kuru buz buzdolabı bölümü için faydalı olsa da, blok şeklinde buz kalıpları daha iyidir.

· Dondurucu bölmesindeki buzlar erimeye başladıysa, buzluğunuza kalıp şeklinde buzla beraber et, tavuk ve günlük gıdalar bozulacak besinleri yerleştirin.

· Kuru buz kullanırken dikkatli olun ve çıplak elle dokunmayın. Eldiven giyebilirsiniz. Gıdalarınızın çok yakınına koymayın ki gıdalarınız soğuktan yanmasın.

· Buzdolabınızı battaniye gibi bir örtü ile örtün ama hava yollarının açık kaldığından emin olun.

Zaman

Sonraki Haber