Cumhuriyet'in 100. Yıl Marşı'nın kaydı tamamlandı; müjdeyi Fazıl Say verdi!

Piyanist Fazıl Say, Cumhuriyet'in 100. yılı için hazırladığı '100. Yıl Marşı'nın kaydının tamamlandığını duyurdu.

Piyanist Fazıl Say, yayınladığı bir video ile Cumhuriyet'in 100. yılı için bestelediği marşın hazırlıklarının tamamlandığını duyurdu.

Fazıl Say, 100. Yıl Marşı'nın yapım sürecinde neler yaşandığına dair paylaştığı videoyu şu notla paylaştı:

"Dostlarım; İzmir AASSM'de '100. YIL MARŞI' kaydı 10 Nisan günü tamamlandı, çok yakında hep beraber söyleyeceğiz. Kısacık bir belgesel ile marşın kayıt anlarından ve oluşumundan röportaj ve görüntüleri paylaşmak isteriz. '100. Yıl Marşı' benim ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türk halkına armağanıdır. 230 müzisyenin ve teknik ekiplerin çok değerli emekleri ile bu kaydı gerçekleştirdik."

Say, marş fikrinin ortaya çıkış sürecini ise şu sözlerle anlattı:

"Yaklaşık bir 6 ay kadar önce Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM) Müdürü, benim de çok eski dostum Emel Akçay böyle bir fikri olduğunu söyledi. Ben de dedim ki, 'Marş yazmak kolay değil, özellikle de iyi bir şiir bulmak, marşın sözlerini iyi bulmak kolay değil. Ama bunu gerçekleştirmek isterim' dedim. En sonunda bulduk, Ayten Mutlu'nun 'Ver Elini' şiirini. Her şey tıkır tıkır ilerliyor İzmir'de, provalarımızı yaptık bugün de kaydımızı yapıyoruz."

Fazıl Say, marş için 102 kişiden oluşan bir koro ile çalıştı. Say'ın yayınladığı videoda konuşan AASSM müdürü Akçay, "Hepimiz bir nefeste bu marşı söyleyeceğimiz günü bekliyoruz" dedi.

Sonraki Haber