Ünlü modacının vasiyeti ortaya çıktı

2022'de yaşamını yitiren dünyaca ünlü modacı Vivienne Westwood'un vasiyeti belli oldu.

İngilz moda tasarımcısı Westwood, 81 yaşında Londra’da yaşamını yitirmişti. 

Westwood, 1970’li yıllarda punk ve yeni dalga stili ile adını duyurmuş ve modanın en büyük isimlerini giydirmişti. Kendisi de bir tasarımcı olan eşi Andreas Kronthaler, “Kalbimdeki Vivienne ile devam edeceğim. Sonuna kadar çalışmayı sürdüreceğiz” ifadesini kullanmıştı.

Moda dünyasının en "asi" isimlerinden biri olan ve kariyeri boyunca birçok rock ve punk grubuna ilham olan ünlü modacı Vivienne Westwood'un vasiyetinin detayları belli oldu. 

2022 yılının Aralık ayında 81 yaşındayken yaşama veda eden Westwood'un mirasını üçüncü eşi Andreas Kronthaler ve önceki ilişkilerinden olan iki oğlu arasında paylaştırdığı ortaya çıktı. 

Westwood'un yaklaşık 20.5 milyon İngiliz poundluk (yaklaşık 806 milyon TL) servetinin bir kısmını ismi açıklanmayan yardım kuruluşlarına vereceği de tespit edildi.  Westwood'un Derek Westwood ile olan kısa evliliğinden olan 60 yaşındaki oğlu Ben fotoğrafçı olarak bilinirken, Westwood'un diğer oğlu Joseph ise Agent Provocateus isimli iç giyim markasının kurucu ortaklarından biri  olarak tanınıyor. 

Westwood'un mirasının hangi yardım kuruluşlarına gideceğine dair bir açıklama yapılmazken, ünlü modacı son zamanlarda küresel iklim değişimi ve insan hakları konusunda öne çıkan figürlerden biriydi. 

Ünlü modacıya yakın bir kaynak, "Ölümünden önce kısa bir süre hastalandı ve o dönemde her şeyi hazırladı. Onun için ailesi öncelikli ve bu da vasiyetinde belli oluyor" dedi.

Sonraki Haber