Ekrem Dumanlı aranıyor !

Ekrem Dumanlı hakkında 18 Eylül tarihinde yakalama kararı alındığı ortaya çıktı.

Zaman gazetesinin eski Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı hakkında 18 Eylül'den bu yana yakalama kararı olduğu ortaya çıktı.

Eski Zaman Yayın Yönetmeni Dumanlı hakkında 18 Eylül'de yakalama kararı alındığı hatta "Yakalanırım" diye oy dahi vermediği iddia edildi.

İddialara göre Ekrem Dumanlı'nın 5 Ekim günü yani yakalama kararından yaklaşık 20 gün sonra istifa ettiği, gazeteye bir daha uğramadığı da anlaşıldı.

Dumanlı'nın İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili İrfan Fidan tarafından FETÖ lideri Fetullah Gülen'in talimatlarını örgüt üyelerine ulaştırdığı ve örgütün kurgusu doğrultusunda kamuoyu oluşturduğu iddiasıyla sorgulanmak istendiği, bu sebeple hakkında yakalama ve gözaltı kararı çıkarıldığı, fakat bir türlü adresinde bulunamadığı anlaşıldı.

İŞTE GEREKÇESİ

Ekrem Dumanlı hakkında çıkarılan yakalama kararının, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini Ortadan Kaldırmaya veya Görevlerini Kısmen veya Tamamen Yapmasını Engellemeye Teşebbüs" ve "Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak veya Yönetmek" suçlamaları kapsamında olduğu öğrenildi.

Sonraki Haber