Mehmet Demirkol, şampiyonluk adayını açıkladı !

Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, şampiyonluk adayını açıklarken çarpıcı sözler de kullandı.

Spor yazarı ve yorumcusu Mehmet Demirkol,  NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi programında gündeme yönelik değerlendirmelerde bulundu.  Demirkol, şampiyonluk yarışı, yeni transferler ve Süper Lig'de bu hafta oynanacak maçlara ilişkin dikkat çeken sözler söyledi.

İşte Mehmet Demirkol'un açıklamalarından önemli satır başları:

"Aykut Kocaman, tekdüze gittiği için söylenecek söz bulmak çok zor oluyor. Her seviyeden rakibini oynayamaz hale getiriyor, bu başarı tabi… Dün de top çevirerek maçı çevirdi. Hakem kararlarıyla ilgili söyledikleriyle ilgili de farklı şeyler söyleyemem. Söylediği pozisyonlarda da haklı."

"Fenerbahçe’de Giuliano olmayınca öndeki yetenek düşüyor, Eljif Elmas orada o boşluğu doldurabilir. Valbuena artık yok, olmayacak yani… Aykut Hoca’nın, üzerinde bir Valbuena baskısı olmasa Valbuena dün ilk 11’de çıkabilirdi."

"Türkiye’de 3 Temmuz diye bir şey yaşadık, hakem yoktu içerisinde. O yüzden şu an ne olup bittiğini bilemem. Yabancı hakem de olmaz. Adam bütün hayatını Amsterdam’da geçirip buraya maç yönetmeye gelirse onları daha kolay manipüle edersin. Yabancıyı manipüle etmek daha kolay."

"Aykut Kocaman’ın dedikleri doğru ama bizi iki kulvarda da şampiyon yapmazlar, sözüne inanıyorsa hakikaten işi zor. Komutan "şampiyon olamayız" diyorsa o ordudan performans  bekleyemezsin. İkinci ihtimal, Aykut Kocaman’ın karşısında olan taraftarı yanına çekmek olabilir. Bu çok politik bir hamledir, bir savaş yaratırsın ve herkes arkana geçer. Bence Aykut Kocaman’ın açıklamaları çok riskliydi ama şu anda belli oranda başarılı oldu.Hayatımda ilk defa benim yaptığım eleştiri, taraftara yeterli gelmiyor. Aykut Kocaman’ın şunu anlaması lazım; taraftarın eleştiri perdesi yorumculardan daha yukarıda. ‘Yorumcu taraftarı yönlendiriyor’ diyor. Hayır, taraftar yorumcuyu yönlendiriyor."

"Aykut Kocaman ve Fenerbahça altyapısını övebiliriz. Altyapıdan gelen oyuncular Beşiktaş ve Galatasaray’da rahat oynayamıyor. Fenerbahçe’de oynuyor."

"Fenerbahçe, Ozan Tufan’ı 8 milyon Euro’ya alınca bir yıl sonra katlayarak kazanır diyordum. O parayı kurtarmaları gerekiyor. Oyuncunun kendini göstermesi lazım, yatırımını böyle kullanamazsın. Başkan, takıma karışmaz ama bu şekilde karışabilir. Oynat diyebilir ama hoca da kesinlikle oynatmam da diyebilir. Oynamayan bu tip oyuncular, daha büyük sorun olurlar. Ozan’ın, ‘Yetenek olarak çok aşağıda olan Fenerbahçe’de oynayamıyorum, Cyrstal Palace benden vazgeçiyor, beni neden istemiyorlar?’ diye düşünmesi gerekiyor. Boşta olsaydı; Ndiaye gitmiş, Fernando en az 1 ay yokken Galatasaray, Ozan Tufan'ı havada kapardı. Galatasaray havada kapardı, Beşiktaş da isterdi."

Aziz Yıldırım konuşmaya başladığı zaman yanlış şeyler söylemesi muhtemel. Ali Koç çıkınca heyecandan yüreği yerinden çıkacak gibiydi. Şu ana kadar Aziz Yıldırım’ın stratejisi daha iyi ilerliyor.

"Galatasaray’a Ndiaye’den ekstra 4 milyon Euro geldi; 12’ye alınıp, 16’ya satıldı. Nagatomo’nun bir sakatlığı yoksa Fatih Terim’in bu oyun anlayışıyla yeniden futbol aşkıyla dolabilir. Nagatomo, sürekli ileri gitmeyi seven birisi, O’na gitme diyorlardı, şimdi ‘git’ diyecekler. Galatasaray’ın oyununda Fernando çok önemli. Ndiaye de yok, işleri çok zor. Selçuk ve Tolga oynayacak gibi görünüyor."

Levent Nazifoğlu, ‘Hepimizin hesapları incelensin, hepimiz para götürmüşüz’ dedi. Mustafa Cengiz yönetiminin, en büyük sınavı; Dursun Özbek yönetimine bakış açısı olacak. Dursun Özbek, Ünal Aysal dönemini ortaya koyacağız dedi, hiçbir şey olmadı. Mustafa Cengiz yönetimi, Ndiaye ile ilgili çıkan haberlerle ilgili olarak belgeleri yayınlaması lazım. Dursun Özbek, bu haberler çıktıktan sonra yeni yönetimi ziyarete gitti, sonra da bunlar yalanlandı.  

Fikret Orman, biz bu işten para kazanmak istiyoruz diyor, Cenk işini sevdik diyor… Cenk’in işi de İngilitere’de zor. Doğru oyunu ve doğru ligi seçmek önemli.

Antalyaspor’a ne olması gerekiyorsa o oldu. Nasri’nin olmayacağını buradan görüyorduk, onlar nasıl görmedi?

Demirkol'un Fanatik Web TV'de yaptığı değerlendirmeler ise şu şekilde;

Ara transfer dönemi benim beklediğimden iyi geçti. Galatasaray’da orta saha tamamen değişecek nerdeyse. Ndiaye gibi bir oyuncu gitti. Fenerbahçe aynı durumda. Trabzonspor, konuyu değiştirecek bir şey yapamadı. Beşiktaş, Cenk’i kaybetti ama Vagner Love gibi bir ismi aldı. Bence ara transferde Beşiktaş önde. Devre arasının en iyi transferi bence Vagner Love. Garanti bir golcü olmasa ile çok tecrübeli, özellikleri ortada. Oğuzhan’ı bile daha hareketli kılacak, Talisca’yı da farklı performansa sürükleyebilir. Vida için aynı şeyleri söyleyemiyorum. Vida direkt oynar mı bilemiyorum. Ama Vagner Love iyi transfer.

Fatih Terim'in dizaynı önemli 

Fernando’nun Galatasaray’a kattığı zeka, katkı yapılabilir mi? Fatih Hoca başka bir şey dizayn edebilir. Ligin ilk yarısında en iyi oyuncu Galatasaray’da Fernando derim. Minimum 6 maç oynamayacağını düşünürsek kaç maç kalıyor? Orada Fatih Terim’in yapacağı dizayn önemli.

 
"Görev Aykut Kocaman'a kalmış görünüyor"

Aykut Kocaman, özellikle taraftar içinde kendisine tepki olduğunu gördü. Taraftarı, dışarıdaki bir düşmana karşı arkasına aldı. Hakemler konusunda yüzde yüz haksız anlamına gelmiyor. Ama hakemlerden şikayet etmeyen var mı? Ali Palabıyık’ı herkes şikayet ediyor. Bu son 2 maçla ilgili Kocaman’ın söyledikleri doğru. Asıl istenen nedir? Eleştiriyi ortadan kaldırıp taraftarı arkasına almak önemli. Bu sıkça kullanılan bir sistem. Dün itibarıyla işe yaramış görünüyor. Kocaman zaman zaman böyle çıkışlar yapar. Yönetimle konuşularak da yapılmış olabilir. Aziz Yıldırım herhalde seçim sebebiyle ön planda görünmek istemiyor. Görev Aykut Kocaman’a kalmış görünüyor.

Love - Negredo kıyaslaması ve şampiyonluk üzerine...

Beşiktaş benim baştan beri şampiyonluk favorim. Galatasaray’da Fatih Hoca geldi. Orta saha kayıplarından sonra Beşiktaş, Love transferiyle birlikte daha çok ön plana çıktı. Maç başına Vagner Love 1 gol bulursa şaşırmam. Negredo’dan hoca memnun değil. Beşiktaş, Love sayesinde merkezden atak yapmaya başlayabilir. Oğuzhan ve Talisca’yı kullanabilirler. Asist, gol toplamı maç başına 1’i bulabilir. Bulmalı. 9 gol, 6 asist olabilir mesela. Love, onları hayal ettiriyor. Negredo için de bu kadar kötüsünü beklemiyordum. Çok uğraşıyor ama olmadı. Vagner Love, Şenol Güneş’in onayıyla alındı. Negredo’daki gibi değil. Medel’e de onay yoktu ama kendini kabul ettirdi. Oyuncunun kendisini vermesi çok önemli.

Fikret Orman'ın gençleştirme açıklaması hakkında

1 senede gençleştirme çabası olmaz. İyi oyuncu, iyi oyuncudur. Ligin en iyi oyuncusu Emre Belözoğlu. Bırakır mı derken adam en iyi oyuncu. O çıkınca Başakşehir’de işler değişiyor. Beşiktaş, Cenk Tosun gibi bir oyuncu satarsa, bu rutini yakalarsa tamam. Oyuncu satışı da önemli.

 Nagatomo, Galatasaray'a katkı sağlar mı?

Galatasaray’ın orta sahası aynı kalsaydı iyi olabilirdi. Nagatomo’nun Inter’e ilk transfer olduğundaki performansı canlanabilir mi? Bu orta sahayla olur mu? Görmeden konuşmak çok zor. Hoca orada bambaşka bir dizayn yapabilir. Görmemiz ve öyle konuşmak gerekiyor diye düşünüyorum. İçindeki hücumcu oyuncuyu Fatih Terim ortaya çıkartır. Eski orta saha olsaydı olur derdim. Orta sahanın dizaynı çok önemli. İlk yarıdaki gibi olsaydı Nagatomo’dan çok enteresan bir şey çıkabilirdi.

Gol kralı kim olur?

Adis Jahovic, Samuel Eto’o gibi transferler yapmayı Allah herkese nasip etsin. Seyircileri tatmin eden bir performans izleyebiliriz. Konyaspor’un iyi golcülere ihtiyacı vardı. İkisi birden enteresan. Büyük kulüpler böyle zorlanırken Konyaspor’un böyle alabilmesi… Vallahi bravo diyorum. Ligde iyi golcüler var. Jahovic – Eto’o ikilisi en kuvvetlisi. Ligin gol kralı kim olur? Normalde Burak olur. Fakat; dediğim şartlar ortaya çıkarsa Love olur. Ben, Burak Yılmaz’ı gol krallığında biraz daha önde görüyorum.

"Kulüpler Birliği ne işe yarıyor?" sorusuna cevabı
 

Kulüpler Birliği, naklen yayın gelirlerini arttırmaya yarıyor. Ben Kulüpler Birliği’nin düşünmeye başlamasını rica ediyorum. Ortaya bir hedef koymaları lazım. 3 tane hedef mesela… Topun oyunda kalma süresini yüzde 10 arttırmak, gol sayısını yüzde 10 arttırmak gibi hedef… 4-5 sene içinde Şampiyonlar Ligi’nde 3-4 takımla gidecek bir performans için uğraşmaları gerekiyor.


"Eljif Elmas'ın kaderi Salih Uçan gibi olmasın" 

Eljif Elmas’ı beğendim. İki tarafa da çalım atabiliyor. Orta sahada böyle bir oyuncu yoktu. Salih Uçan çıktığında da aynı şekilde heyecanlanmıştık. Dirençli olmayı, ayakta kalmayı öğrenmesi lazım. Umarım kaderi Salih gibi olmaz. Ayakta kalman ve düşmemen lazım. Düşmeye başlarsan, seni düşürmeye çalışırlar. Yaşı genç. Vücudu tam oturmadı. Ben iyi bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Umarım gelişimini daha da yukarıya çıkarır.

"Ali Koç başkan olursa Aykut Kocaman devam eder"
  

Aziz Yıldırım’ın başkanlığı kolay kolay bırakacağını düşünmüyorum. Ali Koç kazanırsa Aykut Kocaman devam eder. Organizasyon yenilenir. Oyuncu yapısı yenilenir. Aykut Kocaman’ın hoşuna giden isimler alınabilir. Kocaman’ı eleştiriyoruz ama belki de onun kurduğu kadro değil. Soldado, Valbuena… Yararlanılamayan oyuncular var. Dirar, Isla gibi oyuncular vasat oynuyor. Kendi performanslarına ulaşmadılar.

Sivasspor - Galatasaray maçı nasıl biter?

Galatasaray, normal şartlarda işi kolay değil derim. Yepyeni bir Galatasaray izleyeceğiz. Sivas nasıl oynayacak? Kayseri bizi şaşırtmıştı. Sivasspor, ön alan baskısıyla mı başlayacak? Öyle olursa rakibi zorlarsın. Ama erken de yorulabilirsin. Topu Galatasaray’a bırakırsan işi bitiriyorlar. Sivasspor teknik heyetinin vereceği karar belirleyici olacak diye düşünüyorum.

 
"Beşiktaş favori"

Bursaspor – Beşiktaş maçına geçelim. Bursaspor, istediği oyunu oynayamıyor. Le Guen’i beğeniyorum. Ama büyük maçlardaki uyuyan futbolu anlamakta çok zorluk çekiyorum. Zor maç. Fakat; ben Beşiktaş’ın bu maçın favorisi olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor – Fenerbahçe maçını bilmiştik. Beraberlik normaldi.

"Alvaro Negredo olmadı"
 

Negredo ile olmadı. Tüm çabaya rağmen olmadı. Bazen olmaz. Bu iş böyledir. Babel’i, Negredo’nun önünde bile görebiliriz. Vagner Love, Bursaspor maçında ilk 11 oynarsa, Negredo’ya bu iş olmuyor dersin. Ben bu şekilde bakıyorum.

Fernandao, Fenerbahçe'yi kurtarır mı?

Aykut Kocaman mücadeleyi önde tutuyor. Fernandao, Fenerbahçe’yi kurtarır mı? Valbuena oynar mı? Hep aynı şeyleri tartışıyoruz. Kocaman’ın tercihi Fernandao. Görünen o. Şunu sormak lazım. Soldado falan niye alındı? Çünkü; maliyetli oyuncular.

Jahovic yorumu

Adis Jahovic’ten vazgeçmek enteresan. Sadece bir golcü değil. Oyuna karakter katıyordu. Demba Ba’nın kalitesi ise tartışılmaz. Oyuncu özelliklerine bakarsan Demba Ba önde gelir. Ama o da top oynamıyor. Göztepe’nin zarar etmemesi gerekiyordu. Konyaspor nasıl parayı veriyor? Hesap kitap yapmıyorlar. Göztepe şirket. Oranın düşünmesi lazım. Göztepe eğer bir şirket olmasaydı Adis Jahovic ayrılmazdı. Fakat; 2 sene sonra batardı.

Trabzonspor ve Başakşehir yorumu
 

Trabzonspor’un oyunu geriliyor. Rıza Hoca kusura bakmasın. Burak olmadan daha da zor. Burak, takımı tembelleştiriyor olabilir. Adam buldu mu atıyor. Başakşehir’in de acayip kadro derinliği var. Topla ilişkisi çok yüksek bir takım. Baskıyla durdurmanız zor. Emre Belözoğlu varken farklı, yokken farklı. Emre kariyerinin en iyi futbolunu oynuyor. Bu sezonki performansına söyleyecek bir şey yok. Başakşehir’in seyircisi olsa 1 numaralı şampiyon adayı derdim. Ama seyircisiz zor.

Sonraki Haber