Zaman Star'ı kendi haberiyle vurdu

Işid operasyonunda Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk tutuklandı. Zaman fırsatı kaçırmadı. Star'ın daha önce verdiği haberi hatırlattı.

Halis Bayancuk daha önce Star'a verdiği röportajda "Gülen'i eleştirdim 3 operasyon yedim" demişti. Ama Bayancuk IŞİD operasyonunda tutuklandı. 

Zaman fırsatı kaçırmadı ve "mağdur diye savundukları Bayancuk, IŞİD'ten tutuklandı" başlığıyla haberi verdi. 

İŞTE ZAMAN'IN HABERİ 

IŞİD terör örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan Ebu Hanzala kod adlı Halis Bayancuk ile 12 kişi, dün tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

İstanbul 8 No'lu Sulh Ceza Hakimliği tarafından ifadeleri alınan Bayancuk, E.Y., Z.M.S. ve E.A. tutuklandı. 2 kişi adli kontrolle, 8 kişi de hakkında herhangi bir tedbir uygulanmadan serbest bırakıldı.

Halis Bayancuk, bir buçuk yıl önce eski Van TEM Şube Müdürü Serdar Bayraktutan'ın gerçekleştirdiği ‘El Kaide' operasyonunda gözaltına alınmış ve tutuklanmıştı. Bayraktutan ise bu operasyonları yaptığı gerekçesiyle bir yıl önce düzenlenen sahur operasyonunda tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne gönderilmişti. Bu skandal tutuklamanın ardından Bayancuk, 21 Aralık 2014'te hükümet yanlısı Star gazetesine konuşmuştu. Bayancuk hakkında kesinleşmiş mahkumiyet kararlarını ve Yargıtay aşamasındaki soruşturmalarını görmezden gelen gazete, Bayancuk'un şu iftiralarına sarılmıştı: “Gülen'i eleştirince, El Kaide ve IŞİD lideri suçlamasıyla üç kez operasyona maruz kaldım, aralıklarla 4 yıl hapis yattım. Terör örgütü liderliği ile suçlandım. Tek suç delili bulamadılar. Hakkımı helal etmiyorum.”

IŞİD yöneticisi olmakla suçlanan Bayancuk, geçtiğimiz cuma düzenlenen operasyonda tekrar gözaltına alındı. Emniyete götürülürken bütün zanlılar kelepçelenirken ona kelepçe takılmadı. Bu durum kamuoyunda büyük tepki çekince ertesi gün kelepçeli olarak hastaneye götürüldü. Bayancuk'u Hizmet Hareketi'ne saldırmak için kullanan Star da, internet sitesindeki haberde Bayancuk'u bu kez ‘terör örgütü lideri' olarak tanımlandı.

Halis Bayancuk, dün savcılık tarafından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edildi. Sulh ceza hakimliği de kendisini cezaevine gönderdi. Bayancuk'un, Hizbullah'ın Türkiye lideri Hacı Bayancuk'un oğlu olması da dikkat çekti. Hafız kod adlı Hacı Bayancuk, Hizbullah davasından yargılanıp müebbet hapse mahkum olmuştu.

Sonraki Haber