Artık kalori hesabı tutmaktan vazgeçin

Kalori hesabı tutmak yerine doğru seçimler yapmayı öğrenin.

Devamlı kalori hesaplamak hayatını sıkıcı hâle getirebilir, öğünlerin kalorilerini hesaplamak yerine doğru seçimler yapmayı öğren. Böylece hem yediğin yiyeceklerin içerikleri hakkında bilgi sahibi olursun hem de kalori hesaplayarak boşuna vakit kaybetmezsin.

İnce bir bel için önemli olan aldığın kalori ile yaktığın kaloriyi sürekli hesaplaman değil. Her öğünde ne kadar kalori aldığını bilmek sağlıklı bir yeme planı için işe yarar. Ancak kilo vermek söz konusu olunca bunu bir gereklilik gibi düşünme.

Aldığın her kalori senin için ızdırap hâline gelirse strese girersin. O yüzden hesap makinesini bir yana bırak. (Stres aşırı yemene sebep olabilir.) Bunun yerine tabağını sana enerji verecek gerçek yiyeceklerle doldur. Mesela, yağsız protein, sebze, meyve ve tam tahıllılar…

Bunlar yüksek besin değerlerine karşın daha az kalori içerir. Böylece daha fazla yiyebilir ve bel çevreni genişletmeden doyabilirsin. Öğünlerde tahıl, et, süt ve sebze grubunu dengeli yemeye çalış. Örneğin bir öğünde ızgara tavuklu bol yeşillikli bir salata, bir dilim tam tahıllı ekmek yediğinde ve yanında bir bardak yağsız ayran içtiğinde tüm besin gruplarını bir öğünde almış olursun. Yumurta ve peynirin de et grubuna girdiğini aklında tut. Ara öğünlerde ananas gibi lif oranı yüksek az kalorili meyveler yemeyi ihmal etme.

Women'sHealth

Sonraki Haber