Kilo vermek için ezberleri bozun !

Hangi meyve ve sebzenin size daha çok kilo aldırdığını öğrenmek istemez misiniz?

Masum gözüken ve hiç tahmin etmediğiniz bir çok yiyecek, vücudunuza zarar vererek kilo almanıza sebep ya da kilo vermenize engel oluyor olabilir.

Vücudunuz siz farkında olmadan bazı besinlere karşı tepki veriyor ve sindirim sisteminizde problem oluşturabilir. Yeni Nesil York Testi PinnerTest , hangi gıda veya gıdalara karşı intoleransınız olduğunu hemen öğrenebileceğiniz bir testtir. Yeni Nesil York Testi PinnerTest yapacağı tahlil ile vücudunuzun hangi besinlere karşı intoleransı olduğunu tespit eder ve testin neticesine göre uygulamanız gereken \'kişisel\' beslenme planı oluşturmanıza yardımcı olur.

Diyetisyen Seçil Kenar , Yeni Nesil York Testi PinnerTest\'in bir alerji testi olmadığını, vücudun sindiremediği besinleri tespit ettiğini ve hangi besinlere ne derecede duyarlılığı olduğunu saptamaya yaradığını söyledi.

\" Besin intoleransları hep biliniyordu. Örneğin bazı gıdalar şişkinlik yapar, bazı besinler bazı bünyelerde kaşıntı yapar gibi.

Eskiden net şekilde hangi besinlerin hangi kişilere dokunduğunu bilemiyorduk. Bunu bulabilmek için hastalarımıza diyetler yaptırırdık. Bir gün hastaya yalnızca süt vermek, diğer gün yalnızca elma vermek gibi. Bu diyetler çok uzun sürerdi. Kişiler için de çok zor olurdu.

Ayrıca örneğin hastaya ekmek veriyorsunuz, buğday mı gluten mi, maya mı hastaya dokunuyor bilemiyorsunuz. Çok sağlıklı olarak bildiğimiz besinler de dokunabiliyor, havuç gibi. Herkesin metabolizması farklı, parmak izi gibi. Bazı besinleri vücudumuz mikrop, yabancı ajan gibi görüyor, sindirim sistemi tanımıyor, bunun sonucunda farklı şeyler oluyor.

Metabolizma yavaşlıyor, yağ artışı oluyor, kilo dışında akne gibi kronik aknelerle de karşılaşılabilir, nedeni bilinmeyen ödemler, ishal, kabızlık, peklik olabiliyor. Uyku bozuklukları, gaz, şişkinlik, astım krizlerinin artması, mide kasılmaları, kronik yorgunluklar gibi birçok rahatsızlığa neden olabiliyor.

PinnerTest , hangi gıda yada gıdalara karşı vücudunuzun intoleransı olduğunu, dünyadaki en gelişmiş yöntem olan MicroArray + yöntemiyle tespit eden, bir kan testidir.

Dünya üzerindeki en çok tüketilen gıda maddelerinin neredeyse tamamını inceler ve son derece hassas sonuçlar sağlar.

Sonraki Haber