Saç ekimi zor bir operasyon mudur?

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları saç ekimi ameliyatının nasıl yapıldığını anlattı.

Saç kaybı ve seyrekliği her yaştan kadın ve erkeği etkileyen ve oldukça yaygın görülen bir sağlık problemidir. En etkili tedavisi ise saç ekimidir.

Saç dökülmesi mutsuz ediyor

Saç dökülmesi kişilerde anksiyete ve depresyon gibi duygusal travmalara neden olabiliyor. Hatta sürekli göz önünde olan biri için, saç dökülmesi profesyonel yaşamını ve sosyal hayatı da olumsuz etkileyebilir. Saç kişisel görünümünün ayrılmaz bir parçası olmakla birlikte, dökülmenin neden olduğu duygusal problemler çoğunlukla kültürel mirastan kaynaklanmaktadır. Sağlıklı ve gür saçlar gençlik, cazibe ve sağlık ile eş anlamlı tutulur.

Saç ekimi, kelliğin tek tedavisidir

DHI tekniği günümüzde hem cerrahlar hem de hastalar tarafından en çok tercih edilen saç ekimi yöntemidir. Bunun nedeni ise DHI tekniğinin diğer tekniklere kıyasla daha hızlı iyileşme sunması, ekim süresinin daha kısa ve hızlı olması, saçın tıraşlanmasına gerek olmaması ve saç ekimi işleminden çok daha başarılı sonuçlar alınmasıdır. Saç ekimi işleminden sonra ekilen bölgede yeniden bir saç dökülmesi sorunu yaşanmaz. Çünkü sağlık saç köklerinin alındığı ense kısmı testosterona karşı duyarsızdır, bu sayede bu bölgedeki saçlar kalıcıdır, başka bir sağlık sorunu nedeniyle dökülmediği sürece ömürlüktür.

DHI tekniği ile saç ekiminin özellikleri

En modern tekniklerden olan DHI tekniği ile kafa derisinde sadece 0,5 mm ile 0,8 mm boyutunda küçük delikler açılmaktadır. Başın arka bölgesindeki kalıcı kısımdan alınan greftler saç dökülmesinin gerçekleştiği ön ve tepe kısımlarını ekilir. DHI tekniği ile ortalama 4.000 adet greft alınarak ekilebilir. Her saç kökünde 1 - 4 arasında saç ekimi operasyonu ile ortalama 7.000 - 12.000 arasında saç teli çıkması sağlanır.

Saç ekimi işlemi sırasında kafa derisi lokal olarak uyuşturulduğu için hasta hiçbir şekilde ağrı ya da sızı hissetmez. DHI tekniği ile greftler dikişsiz ve ağrısız bir şekilde alınarak doğrudan dökülen bölgeye yerleştirilir. Yaklaşık 6 saat süren saç ekimi işlemi sırasında hasta rahatlıkla kitap okuyabilir, cep telefonundan ya da tabletinden oyun oynayabilir ya da film izleyebilirsiniz.

Saç ekiminde doğal görünüm önemli

Saç ekimi işleminde kullanılan teknik kadar saç tasarımı da çok önemlidir. Kişinin yüzüne, saçın çıkış yönüne ve yaşına en uygun saç tasarımının yapılması gerekir. Ön saç çizgisinden tepe noktasına kadar yavaş yavaş çoğalan, ön saç çizgisinin doğal saçtaki gibi tasarlanması, ekilen saçın çim adam gibi birden bire uzamaması ve kişinin yaşa uygun yoğunlukta olması gerekir. Sonradan düzeltilmesi çok zor olduğu için saç ekim işleminin çok doğru bir şekilde yapılması şarttır. Çünkü ekilen saçlar sonradan kişiyi kel görünümden çok daha fazla sıkıntıya sokabilir.

Saç ekimi sonrası dikkat edilmesi gerekenler

Op. Dr. Güncel Öztürk denetimindeki Hairneva Saç Ekim Merkezi Uzmanları; saç ekimi işleminden birkaç gün sonra iyileşme süreci başlar. Eğer yurt dışından geliniyor ise 3 gün sonra uçağa binilebilir. Bir hafta on gün sonra rahatlıkla duş alınabilir. 2 ay sonra havuz, solaryum ya da denize girilebilir. 1 ay içinde oluşan kabuklar ve ekilen saçlar dökülür. İkinci aydan itibaren kalıcı saçlarınız çıkmaya başlar. Ortalama 8 ile 10 ay içinde saç ekimi işleminin sonuçları çok daha belirgin bir şekilde ortaya çıkar. Bu süreçte eğer hasta isterse PRP desteği hem iyileşme süreci hem de saçın kalitesi artırılabilir. PRP tedavisi özellikle var olan saçların kalitesini artırarak yeni çıkan saçlarla uyumunu da sağlayabilir.

Sonraki Haber